Tangramy pre deti. Poznáte ich? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Tangramy pre deti. Poznáte ich?

Tangramy pre deti. Poznáte ich?
Tangramy pre deti. Poznáte ich?
Fieldset
hopla
1. 3. 2023
0 komentárov

Dnešné deti sú v mnohých ohľadoch zvedavejšie. Niekto by dokonca mohol tvrdiť, že sú dnes deti šikovnejšie a vnímavejšie. Či je to pravda, môžete posúdiť sami. Možno aj pri pohľade na vaše dieťa. Pravdou však je, že dnešné deti obľubujú kreatívne hračky. Jednou z nich je tangram.

Čo sú tangramy?

Viete, čo sú tangramy a odkiaľ pochádzajú? Nie je to len obyčajná hra. Hra tangram má za sebou naozaj bohatú históriu. Tangram je hlavolam na princípe puzzle, zložený zo siedmych doštičiek geometrických tvarov: päť trojuholníkov, jeden štvorec a jeden rovnobežník, ktoré spoločne vytvárajú základný štvorec. Kombináciou týchto segmentov sa skladajú rôzne plošné obrazce: existuje minimálne 6500 možných variantov.

Hra tangramy vznikla v Číne a prvá zmienka o nej pochádza z 18. storočia. Podľa legiend sú však tangramy omnoho staršie. Majú vraj až 4000 rokov!

Pozrite si našu ponuku tangramov

Čo deti naučia tangramy

Hra tangram neslúži výlučne na zábavu. Je to edukatívna hračka. To znamená, že hravou formou sa toho dieťa môže naozaj veľa naučiť. Čo teda deťom prinesú tangramy a čo ich naučia?

Iste uznáte, že toho nie je málo. Jediná hračka dokáže podporiť rozvoj dieťaťa v mnohých smeroch. A navyše sa pri nej dieťa ešte aj zabaví a produktívne využije čas!

Aké tangramy existujú?

Tangramy sa vyrábajú z rôznych materiálov. Či už je to drevo, plast, papier, kartón, keramika alebo dokonca slonovina. Jednotlivé dieliky sú spravidla farebne odlíšené. Tangramy si však môžete vyrobiť aj doma. Ako na to, si pozrite v tomto videu.

Ak sa vám tangramy pre deti nechce vyrábať alebo jednoducho chcete vlastniť originálnu hračku, vybrať si môžete z mnohých moderných verzií. Dostupné sú napríklad veľmi obľúbené magnetické tangramy. Ich výhoda je v tom, že dieliky na podklade pevne držia. Preto ich môžete vziať aj na cesty a zabaviť dieťa počas dlhej jazdy autom. U nás si môžete kúpiť magnetické geometrické tvary či veselé tvary.

Obľúbené sú tiež transparentné tangramy, kde sú dieliky priehľadné. Obsahujú omnoho viac dielikov a tiež hracie karty, ktoré deti môžu naviesť k skladaniu a tvoreniu.

Tangramy pre deti. Poznáte ich?

Ako skladať tangramy?

Tangramy nemusíte s dieťaťom skladať len do určeného tvaru. Môžete zapojiť svoju fantáziu a z dielikov si vyskladať napríklad zvieratká, či rôzne stavby. Niekoľko príkladov nájdete vo videu.

Veríme, že vám tangramy prinesú mnoho rodinnej zábavy a naučia vaše deti novým zručnostiam.

Kompletná ponuka tangramov

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (2 hlasy)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !