Záhrada ako dokonalý priestor pre deti | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Záhrada ako dokonalý priestor pre deti

Záhrada ako dokonalý priestor pre deti
Záhrada ako dokonalý priestor pre deti
Fieldset
hopla
28. 6. 2023
0 komentárov

Patríte k tým šťastným, ktorí sú majiteľmi rodinného domu so záhradou? V tom prípade sa vaša záhrada môže stať pre deti dokonalým rajom. Miestom, kde sa budú zabávať, ale aj oddychovať a spoznávať krásy prírody.

Čím vybaviť záhradu pre deti?

Každá záhrada, ktorá sa stane detským rajom, musí mať to správne vybavenie. V prvom rade je treba dbať na bezpečnosť. Uistite sa, že miesto, ktoré v záhrade vyčleníte špeciálne pre deti, je absolútne bezpečné. Pozor si dajte na rovnosť povrchu, či rôzne ostré predmety. Detský priestor sa nesmie nachádzať v blízkosti sudov alebo nádrží s vodou, aby nedošlo k nešťastiu. Samozrejme, musí byť úplne čistý, bez akéhokoľvek stavebného odpadu.

Poďme už teda k samotnému „detskému kútiku“ vo vašej záhrade. Čo všetko by ste v ňom mohli mať, aby sa vaše deti dokonale zabavili, no zároveň aj zmysluplne trávili čas?

1. Záhradné hojdačky

Máte vo svojej záhrade strom? V tom prípade je o zábavu detí postarané. Zaveste naň záhradnú hojdačku alebo sieť a pripravte deťom miesto na hru, aj na relax alebo pohodlné čítanie obľúbenej knihy.

záhradná hojdačka pre deti

Prečítajte si: Hra v exteriéri a jej význam

2. Voľný priestor pre športy a hry

Nechajte deťom nejaký priestor aj na športové aktivity. Na voľný priestor môžete umiestniť napríklad basketbalový kôš alebo mega terč, do ktorého deti musia trafiť loptičkami so suchým zipsom. Alebo priestor ponechajte voľný, aby si tu deti mohli zahrať badminton, hádzať loptu, či zaskákať v skákacích vreciach a užiť si kopec zábavy.

3. Pieskovisko

Hrou v pieskovisku dokážu deti stráviť doslova hodiny. Vy si môžete sadnúť pod slnečník a oddychovať. Uistite sa však, že na dieťa počas hry v pieskovisku nepraží po celý čas slnko. Je teda vhodné umiestniť pieskovisko pod slnečník, či do tieňa stromu.

A čím pieskovisko vybaviť? Pre chlapcov sú to samozrejme autá do piesku. Pokiaľ ide o autá do piesku, výber je naozaj bohatý – od tradičných sedanov, až po rôzne traktory, ťahače a bagre.

Dievčatá zas potešia veselé formičky v tvare zvieratiek, či sady na výrobu koláčikov do piesku. Chýbať nesmú ani krhličky na vodu, lopatky, sitká a hrable do piesku. Hotový raj pre detskú fantáziu!

záhradné pieskovisko pre deti

4. Miesto na detskú zeleninovú záhradu

Všetky deti radi pomáhajú dospelým. Tak sa zároveň učia. Nechajte teda deťom priestor, aby si vysadili vlastné priesady a starali sa o svoju zeleninovú záhradu. Použiť môžete aj prenosný detský skleník na pestovanie rastlín a nechať deti, nech sa realizujú.

5. Záhradný domček pre deti

V chladnejšom počasí sa v ňom dieťa môže zahrať, počas letných horúčav v domčeku môže prespať. Záhradný domček je jednoznačne jedným z najobľúbenejších doplnkov záhrady pre deti. Či už zvolíte domček na strome, domček s pieskoviskom alebo jednoduchý malý detský domček, je len na vás a na vašich priestorových možnostiach. No verte, že dieťa si tento svoj priestor zamiluje.

 

Hračky do piesku

 

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !