Ako obliecť dieťa v zime? 7 užitočných tipov | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Ako obliecť dieťa v zime? 7 užitočných tipov

Manuál: Ako obliecť dieťa v zime?
Ako obliecť dieťa v zime? 7 užitočných tipov
Fieldset
hopla
12. 1. 2024
0 komentárov

Zima prináša so sebou nízke teploty, proti ktorým musíme vyzbrojiť seba aj svoje deti. Správne zvolené oblečenie je kľúčové pre ich zdravie a pohodlie v tomto období. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako dosiahnuť, aby bolo vaše dieťa dostatočne chránené pred zimou a zároveň sa cítilo komfortne vďaka správnemu prístupu k obliekaniu.

1. Vrstvenie je kľúč

Vrstvenie oblečenia je účinný spôsob, ako zabezpečiť, aby dieťaťu nebola zima. Zároveň sa tak vyhnete hrubým, častokrát nepríjemným a neforemným kúskom oblečenia, ktoré sú aj tak menej efektívne. Začnite s termálnym spodným prádlom alebo overalom, nasledovne s druhou vrstvou v podobe pohodlnej mikiny. Záverečná vrstva by mala byť vodeodolná, aby chránila deti pred snehom a dažďom.

Ako správne obliecť dieťa v zime

2. Dbajte na kvalitné materiály

Flísový materiál a vlna sú skvelou voľbou pre vrstvenie, pretože udržiavajú teplo a zároveň dobre odvádzajú vlhkosť. V zimnom období sa vyhnite bavlneným odevom, ktoré môžu zadržiavať vlhkosť a spôsobiť nepríjemný chladivý pocit.

3. Správne zvolená obuv a rukavice 

Deti milujú hrať sa so snehom, preto ich musíme na takúto hru v snehu dostatočne pripraviť. Pocit studených rúk a nôh po hre v snehu môže u detí vyvolať pocit nepohodlia. Preto vyberte kvalitné teplé topánky, ktoré sú zároveň vodeodolné, a rukavice, ktoré dobre chránia pred chladom.

Dieťa pri hre so snehom

4. Správne zvolená pokrývka hlavy

Hlava je jedným z najcitlivejších miest na tepelné straty. Investujte do kvalitnej čiapky, ktorá dobre zakrýva uši. Flisové podšívky sú skvelým doplnkom pre dôkladnú izoláciu a tepelnú ochranu.

5. Obliekanie podľa aktuálneho počasia

Teploty v zimnom období môžu kolísať. Sledujte predpoveď počasia a obliekajte deti podľa aktuálnych poveternostných podmienok. Nie vždy je potrebné deti obliecť nadmieru, pretože to môže viesť k ich prehriatiu a zbytočnému nepohodliu.

6. Bezpečnosť v autosedačke

Pri cestovaní autom pamätajte, že objemné zimné bundy môžu obmedzovať účinnosť bezpečnostných pásov. Pred jazdou z nich preto deti radšej vyzlečte, aby pásy správne doliehali. 

Dieťa v autosedačke

7. Sledujte reakcie dieťaťa

Najlepším spôsobom, ako zistiť, či sú deti dobre oblečené, je sledovať ich reakcie. Ak sú sú pokojné, pravdepodobne sa cítia pohodlne a nie je im zima. Naopak, ak sú nervózne, je to znak toho, že im je príliš teplo alebo zima.

Obliekanie detí v zime je o dosiahnutí rovnováhy medzi teplom a pohodlím. Nie je to však žiadna veda. Stačí len sledovať počasie, vybrať kvalitné materiály a nezabúdať na vrstvenie. Pevne veríme, že s našimi tipmi to hravo zvládnete a naplno si s deťmi užijete zábavné zimné aktivity.

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !