Tipy na zimné vonkajšie aj vnútorné aktivity pre rozvoj zručností dieťaťa | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Tipy na zimné vonkajšie aj vnútorné aktivity pre rozvoj zručností dieťaťa

Tipy na zimné vonkajšie aj vnútorné aktivity pre rozvoj zručností dieťaťa
Tipy na zimné vonkajšie aj vnútorné aktivity pre rozvoj zručností dieťaťa
Fieldset
hopla
16. 12. 2021
0 komentárov

Mohlo by sa zdať, že zimné obdobie a s nimi spojené kratšie dni a dlhšie noci nás oberajú o priestor na rozvíjanie zručností dieťaťa. Nižšie v článku si však ukážeme, že opak je pravdou a aj toto obdobie v sebe skrýva veľký potenciál a priestor pre vzdelávacie aktivity s našimi najmenšími.

Vnútorné zimné aktivity s deťmi

Vymýšľanie zimných príbehov

Aj keď sa rozhodnete niektoré zimné dni stráviť s vašimi drobcami vnútri, vo vašej fantázii sa spolu môžete preniesť do tej najkrajšej zimnej krajiny. Stačí vám na to iba fantázia a postavy, ktoré si zahrajú vo vašom príbehu – buď obľúbené plyšové hračky alebo ešte ideálnejšie maňušky, ktoré ožijú akonáhle ich nasadíte na ruku.tučniakom Erwinom môžete zablúdiť na Severnom póle a keď zobudíte nášho medveďa Baltazára zo zimného spánku, celkom určite vám rád porozpráva, čo všetko sa mu snívalo. Fantázii sa medze nekladú a touto aktivitou skvele podporíte kreativitu a fantáziu vašich detí.

dievčatko s maňuškami chameleón a šváb

Prejsť na maňušky LIVING PUPPETS

Vyrábanie vianočných ozdôb z modelovacej samotvrdnúcej hmoty

Vianočných ozdôb nikdy nie je dosť! Najmä tých originálnych a vlastnoručne vyrobených spolu s vašmi deťmi. Závesné vianočné ozdoby z modelovacej samotvrdnúcej hmoty si s deťmi môžete vyrobiť veľmi jednoducho. A čo viac, skvele tým podporíte kreativitu vašich detičiek. Návod vám prinášame nižšie vo videu.

Hra so svetlom

Zima je obdobie, kedy dni sú krátke a zvečernieva sa citeľne skôr. To je skvelá príležitosť na to, aby ste do hry s vašimi deťmi zapojili svetlá a urobili ju skutočne magickou. Skvele na to poslúžia inovatívne kreatívne sety Jonely, ktoré podporujú kreativitu vášho dieťaťa pri hre hrou so svetlom. Čarovne pôsobiace podsvietenie jednotlivých produktov udrží vaše dieťa dlhšiu dobu pri hre a dodá mu pocit magickosti.

magická tabuľa Jonely

Prejsť na kreatívne sety Jonely 

Hra s novými hračkami

Vo vianočnom období snáď skoro každé dieťa obdrží novú hračku. Zima a čas strávený doma je ten správny čas, kedy s dieťaťom hračku môžete podrobne preskúmať. Mnohé z klasických ( nie elektronických) hračiek sú pre dieťa omnoho viac vzdelávacie a prínosné, ako by ste očakávali. Stavebnice či mozaiky skvele trénujú priestorovú orientáciu a predstavivosť dieťaťa a zručnosti jemnej motoriky. Hra s maňuškami a plyšovými hračkami môže skvele rozvíjať komunikačné zručnosti dieťaťa. Prostredníctvom takmer akejkoľvek hračky pozostávajúcej z dielov rôznych farieb a tvarov si dieťa trénuje základné matematické zručnosti a rozpoznávanie farieb a tvarov. Stačí sa na hračky pozrieť z inej stránky a objaviť v nich vzdelávací potenciál, ktorý ukrývajú a vzdelávanie hrou sa môže začať.

Žeriav s magnetom

Prejsť na drevené hračky

IGLU z marshmallow cukríkov

Vonku zrovna nie je sneh, no vaše dieťa si chce za každú cenu postaviť iglu? Postavte si ho spolu s ním z marshmallow cukríkov! Skvele tým podporíte kreativitu a jemnú motoriku vášho dieťaťa.

Čo potrebujeme:

Marshmallows, lepidlo, plastové veko z Coffee to go, nožnice, papierový tanier

Postup:

 

KROK 1. Z veka vyrežte „dvierka“ široké asi 2 cm.

veko a nožnice na tvorbu IGLU

KROK 2. Ako základ použite papierový tanier a prilepte kruh z marshmallow okolo spodnej časti veka.

1.vrstva marshmallow cukríkov

KROK 3. Na prvú vrstvu nalepte druhú vrstvu marshmallow.

2.vrstva marshmallow cukríkov

KROK 4. Opakujte, kým nebude plastové veko zakryté.

marshmallow iglu

KROK 5. Na vrch nalepte ďalšie marshmallow, aby bolo iglu vyššie.

marshmallow iglu vyššie

 

Vonkajšie zimné aktivity s deťmi

Hra vonku

Keď je počasie chladné, môže byť lákavé zostať vo vnútri v teple. Mnohé outdoorové aktivity však významne podporujú motoriku vášho dieťaťa.  Realizujte spolu aktivity, ktoré  rozvíjajú hrubú motoriku dieťaťa ( kotúľanie a balenie obrovských snehových gúľ pre postavenie snehuliaka, hádzanie snehových gúľ, sánkovanie, výstup na zasnežený kopec) aj jemnú motoriku (zdobenie tváre snehuliaka a s ním spojené zbieranie a triedenie šišiek, kamienkov a iných drobných prírodných predmetov). Hra so snehom sa môže stať ešte zábavnejšou, keď snehový náklad odveziete na nezničiteľných autách do snehu.

auto monster truck hračka

 

Nákladné autá do snehu 

Experiment snežný vulkán

Zo snehu si s vaším drobcom môžete zostaviť aj iné výtvory, ako snehuliaka či iglu – zostavte si spolu snežný vulkán so skutočnou vytekajúcou lávou a podporte jeho kreativitu!

Čo potrebujeme:

Sneh, sóda, teplá voda, saponát na riad, ocot, červené potravinárske farbivo, vysoký pohár alebo plastová fľaša

Postup:

KROK 1: Do vysokého pohára alebo plastovej fľaše pridajte 1 polievkovú lyžicu saponátu, do polovice naplňte sódou bikarbónou a vmiešajte 1/4 šálky teplej vody. Ak použijete fľašu s užším otvorom, môže sa stať, že vaša láva vystrelí trochu do vzduchu. Do šálky môžete pridať niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva.

KROK 2: Umiestnite pohár do snehu a postavte okolo pohára snehovú sopku. Uistite sa, že na vrchu necháte dieru, aby mohla vytekať láva.

KROK 3: Teraz môžete nechať deti naliať ocot na vrchol sopky a sledovať, ako vybuchne (čím viac octu, tým väčšia erupcia).

snežný vulkán experiment

 

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (3 hlasy)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !