5 tipov na jarné aktivity s deťmi v prírode | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

5 tipov na jarné aktivity s deťmi v prírode

5 tipov na jarné aktivity s deťmi v prírode
5 tipov na jarné aktivity s deťmi v prírode
Fieldset
hopla
31. 3. 2023
0 komentárov

Tiež sa tešíte, že je tu konečne jar a vy budete s deťmi tráviť viac času vonku? My áno a preto vám prinášame tipy na rôzne edukačné aktivity na jar. Aktivity, pri ktorých sa deti nielenže dobre zabavia, ale sa aj niečo naučia! A navyše, strávia čas na čerstvom vzduchu. Tak poďme na to! Pozrite sa, aké jarné aktivity vaše deti určite potešia a zaujmú.

1. Pozorujte hmyz

Príroda sa prebúdza a s ňou aj množstvo zaujímavého hmyzu. Vyberte sa do lesa alebo jednoducho na dvor a spoznávajte s deťmi rôzne chrobáčiky. Perfektne pri tom využijete napríklad náš vákuový vysávač na hmyz, s ktorým chrobáčika bezpečne chytíte a môžete ho pozorovať lupou. Alebo umiestniť do domáceho observatória na hmyz a sledovať ho aj vo vnútri! Deti určite zaujme aj sada nádob s lupou na meranie hmyzu, vďaka ktorej môžu porovnávať veľkosti chyteného hmyzu. A čo takto mravčia farma? Nachytajte s deťmi mravce a ubytujte ich vo vlastnej domácej mravčej farme.

Prečítajte si: Vedecké hračky pre deti. Aké hračky bavia malých bádateľov?

2. Zbierajte zaujímavé veci

Určite budete súhlasiť, že malé deti jednoducho milujú rôzne konáriky, kamienky, lístočky. Jednoducho všetko zaujímavé, čo sa dá nájsť v prírode. Neváhajte s deťmi takéto drobnosti pozbierať a večer ich doma môžete napríklad skúmať pod mikroskopom!

3. Urobte si herbár

Pomôže vám náš lis na kvety a listy. Pri každej prechádzke si nezabudnite s deťmi nazbierať jarné kvietky alebo zaujímavé lístočky. Vylisujte ich a spoločne vytvorte herbár, ktorý bude krásnou spomienkou na chvíle v prírode.

Sledovanie prírody s pomocou lupy

4. Saďte a pestujte

Aj keď možno nemáte záhradu, deťom môžete dopriať malý domáci skleník na pestovanie rastlín. Postavte ho na okno v byte a spoločne v ňom môžete vypestovať bylinky, ktoré použijete pri varení!

5. Tvorte v prírode

Medzi populárne aktivity pre deti určite patrí tvorenie a kreslenie. Preneste tvorenie do prírody! Kreslite kriedami na chodník, pohľadajte pekné kamene a kreslite na ne s našimi fixkami na sklo, drevo a kamienky. Alebo si z prechádzky prineste rastlinky, ktoré môžete obkresľovať doma na papier.

Čo poviete na tieto aktivity pre deti na jar? Zapáčila sa vám niektorá? Okrem spomínaných môžete napríklad ešte pozorovať západ slnka pomocou ďalekohľadu, či jednoducho stavať hrady v piesku. Možnosti sú skutočne neobmedzené. A aj vďaka našim hračkám s deťmi strávite príjemný a plnohodnotný čas!

Kompeltná ponuka vedeckých hračiek

 

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !