Vedecké hračky pre deti. Aké hračky bavia malých bádateľov? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Vedecké hračky pre deti. Aké hračky bavia malých bádateľov?

Vedecké hračky pre deti. Aké hračky bavia malých bádateľov?
Vedecké hračky pre deti. Aké hračky bavia malých bádateľov?
Fieldset
hopla
30. 1. 2023
0 komentárov

U každého dieťaťa v istom veku nastane obdobie, kedy sa začne nadmieru zaujímať o všetko okolo seba. Mamičky toto obdobie dobre poznajú aj vďaka toľko sa opakujúcemu slovíčku „prečo“? Vaše dieťatko chce všetko vedieť, spoznať... Ideálny čas, aby ste mu zaobstarali vedecké hračky!

Čo sú vedecké hračky pre deti?

O aké hračky vlastne ide, ak sa povie vedecké hračky pre deti? „Podmienkou na to, aby sa hračky zaradili do kategórie vedeckých, je, že musia približovať vedecké poznanie, prírodný úkaz, zákonitosť alebo jav, či nejaký technický fenomén.“ (1)

Môžu to byť teda rôzne kreatívne hračky, technické hračky alebo fyzikálne hračky. Jednoducho všetko, vďaka čomu môže mladý vedec skúmať, spoznávať a bádať. Predstavíme si niektoré z týchto hračiek a možno vás inšpirujeme ku kúpe hračky, vďaka ktorej sa vaše dieťa bude rozvíjať aj týmto smerom.

Vreckový ďalekohľad

  1. Vedecké hračky pre najmenších. Už v útlom veku môžete vyberať hračky, ktoré dieťa niečo naučia. Deti od troch rokov potešia jednoduché vedecké hračky ako obojsmerná lupa s pavúkom. Vďaka nej môže dieťa pozorovať živočíchy a predmety zhora, aj zdola. Vynikajúca je tiež lupa so stojanom, ktorá dokonale zabaví dieťa v exteriéri. Stačí ju postaviť na vybrané miesto a dieťa môže pozorovať život pod lupou!
  2. Technické hračky. Staršie deti potešia rôzne stavebnice. Čo tak stavebnica solárna energia? Umožní deťom zostaviť 10 pohyblivých modelov a naučí ich, aká je zelená energia dôležitá.
  3. Fyzikálne hračky. Malých fyzikov jednoznačne zaujme meteorologická stanica. Budú môcť pozorovať rýchlosť vetra, teplotu vzduchu a zrážky. Staršie deti určite zaujme stupnica rovnováhy alebo váha pevných a kvapalných látok.
  4. Kreatívne hračky pre deti od 7 rokov. Pre staršie deti sú vhodné hračky, ktoré podporia tvorivosť a fantáziu. Ideálne sú napríklad zložitejšie magnetické stavebnice.
  5. Vedecké hračky do exteriéru. Ak ste radi vonku, vaše dieťa by určite malo vlastniť vreckový ďalekohľad. Na spoznávanie okolia a prírodného prostredia je ako stvorený. Samozrejme, všetky vedecké hračky sa dajú dokonale využiť práve vonku, na čerstvom vzduchu! Platí to najmä pre solárne hračky, ale napríklad aj meteorologickú stanicu, či lupu.

Deti s lupou v prírode

 

Prečo kupovať deťom vedecké hračky?

Tu je len niekoľko dôvodov, prečo sa oplatí kupovať vedecké hračky pre deti:

  • Deti sa učia pri hre. Získavajú nové poznatky nenásilnou formou a bez toho, aby museli otvoriť učebnice!
  • Plnohodnotná zábava pre celú rodinu. Vedecké hračky budú baviť nielen deti, ale aj dospelých.  
  • Sú to hračky, ktoré zaujmú na dlhší čas. Neostanú len tak pohodené v kúte!
  • Vedecké hračky rozvíjajú fantáziu a schopnosti dieťaťa.
  • Motivujú deti k vedeckej a technickej činnosti. Možno aj vďaka takejto záľube sa z dieťaťa stane budúci vedec!

Čo poviete? Zaujali vás vedecké hračky pre deti? Sme presvedčení, že vaše dieťa zaujmú. A vďaka týmto hračkám si užijete vonku množstvo zábavy!

Kompletná ponuka vedeckých hračiek

Zdroj:

1. https://www.teraz.sk/veda/vedecke-hracky-zadefinovala-puobisova/99773-clanok.html

 

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !