Vzdelávacie aktivity a hry, ktoré zabavia celú rodinu | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Vzdelávacie aktivity a hry, ktoré zabavia celú rodinu

Vzdelávacie aktivity a hry, ktoré zabavia celú rodinu
Vzdelávacie aktivity a hry, ktoré zabavia celú rodinu
Fieldset
hopla
22. 3. 2024
0 komentárov

Stáva sa to často - máte naplánované rodinné aktivity vonku, no zrazu začne pršať alebo niekto z rodiny ochorie..alebo sa vám zrazu zmení nálada a už sa nikomu na plánovaný výlet nechce ísť a zostanete doma. V takých chvíľach je potrebné zaimprovizovať a spoločný voľný čas využiť pokiaľ možno zmysluplne v pohodlí domova. Alebo sa môžete inšpirovať našimi tipmi na zmysluplné rodinné aktivity, ktoré vám prinášame v tomto článku.

1. Poskladajte si spolu puzzle

Puzzle nie sú len zárukou skvelej rodinnej zábavy, ale zároveň posilňujú logické myslenie a kritické myslenie u detí. V našej ponuke nájdete množstvo skvelých puzzle zameraných na rôzne oblasti rozvoja a spoznávania u detí. Môžete si spoločne vyskladať zvieratká, dopravné prostriedky, povolania a množstvo iných. 

Zobraziť ponuku puzzle

2. Zahrajte si stolové a spoločenské hry

Zahrajte si spolu vzdelávacie pexeso, kde nehľadáte rovnaké obrázky, ale súvis medzi dvoma obrázkami. Alebo sa môžete pustiť do chytania magnetických húseničiek! Ďalším skvelým tipom na drevenú hru, pri ktorej sa zabaví celá rodina, je Jenga so zvieratkami. Cieľom hry je odobrať z veže drevené bloky tak, aby veža nespadla, pričom sa môže striedať aj viacero ľudí. A je to veľká zábava!

3. Oddajte sa spolu kreativite

Zoberte veľký formát papiera, kreatívne pomôcky, lepidlá, nožnice, penovku a pustite sa do strihania, lepenia a do tvorby spoločného umeleckého diela. Určite sa skvele zabavíte a zároveň dáte priestor pre rozvoj vašej kreativity a fantázie. Alebo si spoločne vymodelujte dekoráciu do bytu zo samotvrdnúcej modelovacej hmoty.

zobraziť kreatívne pomôcky pre deti

4. Urobte si doma vlastný dramatický krúžok

A čo tak napísať si svoju vlastnú divadelnú hru a následne si ju zahrať? Alebo si nasaďte na ruky maňušky a vytvorte spoločne improvizovaný príbeh. Deti si tak posilnia svoje komunikačné zručnosti, prezentačné schopnosti a kreativitu. A zároveň sa nepochybne spolu skvele zabavíte.

Dievčatko s maňuškami víla Majka a dračica Elsa

Zobraziť maňušky

5. Experimentujte spolu v kuchyni

Aj varenie a pečenie sa radí medzi kreatívne činnosti a vie byť aj zábavnou rodinnou aktivitou. Vymyslite spolu nový rodinný recept alebo si upečte improvizovaný koláč. Kreativite sa medze nekladú a my vám garantujeme, že sa z pečenia a varenia stane vaša obľúbená rodinná aktivita.

Všetky vymenované aktivity sú skvelým spôsobom, ako podporiť rozvoj detí, zatiaľ čo si zároveň užijete zmysluplný a zábavný spoločný čas s rodinou. A vy ako trávite vaše spoločné rodinné chvíle? Inšpiroval vás niektorý z vyššie uvedených tipov? Dajte nám vedieť do komentára!
 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 3.5 (2 hlasy)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !