Význam spánku pre rozvoj dieťaťa | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Význam spánku pre rozvoj dieťaťa

Význam spánku pre rozvoj dieťaťa
Význam spánku pre rozvoj dieťaťa
Fieldset
hopla
3. 11. 2023
0 komentárov

Pre každú mamičku je zdravie a rozvoj dieťaťa na prvom mieste. Jedným z najdôležitejších faktorov, ktorý ovplyvňuje fyzický, emocionálny a kognitívny rozvoj detí, je práve kvalitný spánok. Poďme sa preto bližšie spoločne pozrieť na to, prečo je spánok taký dôležitý a aký vplyv má na rast a rozvoj vašich detí.

Prečo je spánok pre deti taký dôležitý?

Spánok ovplyvňuje nielen dennú rovnováhu a náladu dieťaťa, ale aj jeho schopnosť učiť sa a rozvíjať. Na čo všetko ešte má u detí spánok vplyv?

1. Rast a regenerácia 

Počas spánku sa uvoľnujú rastové hormóny, ktoré sú kľúčové pre rast buniek a tkanív. To znamená, že dôležitý spánok podporuje fyzický vývoj dieťaťa, podporuje jeho správny zdravý vývin a rast.

2. Kognitívny rozvoj a učenie

Detský mozog je ako malá špongia, ktorá neustále absorbuje nové informácie. Počas spánku dochádza k spracovaniu a ukladaniu týchto nových poznatkov, čo je kľúčové pre zapamätanie si informácii, pre učenie a rozvoj poznávacích schopností dieťaťa.

3. Emocionálna stabilita

Kvalitný spánok má pozitívny vplyv aj na emocionálny rozvoj dieťaťa. Dieťa, ktoré spí dobre, má tendenciu byť vyrovnané, menej podráždené a lepšie zvláda stresové situácie. Rovnako ako my, dospelí.

Význam spánku pre rozvoj dieťaťa

Ako a aké hračky začleniť do spánkového rituálu?

Správne vybrané hračky môžu výrazne pomôcť k uvoľnenejšiemu zaspávaniu dieťaťa. Preto je dôležité zvoliť také hračky, ktoré podporujú relaxáciu či pocit bezpečia u detí. Skvele v tom deťom pomôže náš čarovný vankúšik alebo naše ďalšie krásne maňušky.

Čarovný vankúšik a maňuška 2v1 to s deťmi vie

Nasaďte si náš čarovný vankúšik na ruku a porozprávajte deťom rozprávku alebo vymyslený príbeh. S touto krásnou maňuškou bude rozprávanie príbehov ešte viac magické ako inokedy. A keď vankúšik zložíte z ruky, maňuška sa zmení na mäkký a hebučký vankúšik, ktorý dieťaťu poskytne pohodlný a bezpečný spánok.

maňušky čarovné vankúšiky

zobraziť čarovné vankúšiky

Roztomilé a hebučké maňušky sú jedineční rozprávači a ochrancovia detí

Na rozprávanie príbehov na dobrú noc skvele poslúžia aj všetky naše maňušky, ktoré ožjiú na vašej ruke, prerozprávajú deťom všetky dobrodružstvá a napokon sa ku ním pritúlia. Sú totižto aj skvelými mojkáčmi. Naše maňušky sú roztomilé a hebučké - ideálny spoločník na zaspávanie či ochranca pred nočnými morami.

Maňuška korytnačka Samy

prejsť na maňušky

Kvalitný spánok je pre zdravý vývoj a rast detí skutočne kľúčový. Nezabúdajte však, že spánok nemusí byť len nutnosť, ale aj zážitok. Čarovné vankúšiky a maňušky pomôžu deťom nielen zabezpečiť pokojný spánok, ale zároveň aj podporia ich fantáziu a kreativitu. Nezabúdajte však ani na dôležitosť rodičovského objatia - to má v sebe takisto magickú silu ako naše čarovné vankúše.

Má vaše dieťa hračku, ktorá mu pomáha pri zaspávaní? Napíšte nám dolu do komentára. Alebo si pozrite ponuku našich maňušiek a čarovných vankúšikov v e-shope.

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !