Výhody edukatívnych hračiek | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Výhody edukatívnych hračiek

Dieťa s hračkou Pošli správu
Výhody edukatívnych hračiek
Fieldset
hopla
9. 6. 2020
0 komentárov

Každé dieťa pri návšteve hračkárstva nepochybne objaví aspoň jednu vec, ktorú si zamiluje na prvý pohľad a o ktorej sa domnieva, že bez nej nemôže žiť. A možno nie je až tak ďaleko od pravdy. Pre deti hračky predstavujú viac než len zábavu a hry. Väčšina hračiek poskytuje deťom aspoň určitú príležitosť učiť sa. Tie najužitočnejšie hračky zapájajú detské zmysly, podnecujú ich fantáziu, motorické schopnosti, kreativitu a povzbudzujú ich k interakcii s ostatnými.

Bábätká a hračky

Bábätká doslova túžia dozvedieť sa o svete okolo seba čo najviac a majú sa skutočne čo učiť, nakoľko sa nachádzajú na začiatku cesty spoznávania. Každý nový tvar, farba, textúra, chuť a zvuk sú pre nich zážitkom z učenia. Dať svojim deťom hračky, ktoré sú bezpečné a stimulujúce, pomôže dieťaťu objaviť princíp fungovania jeho zmyslov. Hrkálky a hračky, ktoré vytvárajú hudbu či zvuk, sú obľúbené u dojčiat. Hračky s kontrastnými farbami sú pre deti fascinujúce a stimulujú ich rozvíjajúce sa videnie.

Valec na hryzenie a kotúľanie

Preskúmať hračky pre bábätká

Hračky pre deti vo veku 2 - 4 roky

Tieto deti sa už môžu hrať so širšou škálou hračiek, ako keď boli menšie. Niektoré hračky, s ktorými sa hrali krátko po narodení, môžu stále používať. Rovnaké bloky, s ktorými sa hrali pred rokom alebo dvoma, im môžu priniesť nové a odlišné vzdelávacie príležitosti, keď sa ich znalosti rozširujú. Potrebujú však aj hračky, ktoré sú navrhnuté s ohľadom na ich vek. Hračky zamerané na triedenie tvarov sú skvelé pre deti v tomto veku. Učia ich, ako porovnávať a spájať podobné predmety a poskytujú rodičom príležitosť naučiť ich názvy jednotlivých tvarov. Stavebné bloky poskytujú príležitosť dozvedieť sa viac o farbách a pomáhajú pri rozvoji priestorovej orientácie.

Chlapec s mozaikou

Hračky pre predškolákov a školopovinné deti

Keď deti dosiahnu predškolský vek, je čas začať sa učiť o číslach, písmenách a jazykovým schopnostiam. Existuje veľa hračiek, ktoré podporujú tento typ učenia, od jednoduchých abecedných hádaniek až po elektronické zariadenia. Elektronické zariadenia však majú obmedzenú hrateľnosť, preto sú vhodnejšie klasické hračky s pridanou vzdelávacou hodnotou, pri ktorých sa fantázii nekladú medze a dieťa môže objavovať stále nové spôsoby hrania sa s danou hračkou. Dať možnosť deťom učiť sa hrou, či v domácom prostredí alebo v škole, zvyšuje u dieťaťa schopnosť zapamätať si nové skutočnosti. V prípade, že vaše dieťa nájde vzdelávaciu hračku, ktorú si obľúbi, bude sa s ňou hrať častejšie a s väčšou pravdepodobnosťou, čím si o to viac upevní naučené poznatky a zároveň si vyvinie aj pozitívny prístup k učeniu.

Deti pri hre s transparentnými geometrickými tvarmi

Keď dáte dieťaťu vzdelávacie hračky a spoločne sa s nimi hráte, dávate dieťaťu možnosť vytvoriť si s vami puto a navyše učiť sa, a to všetko formou zábavy. Pozrite si našu ponuku vzdelávacích hier, ktoré sú zárukou kvalitne stráveného času s vašimi deťmi.
 

Prejsť na ponuku vzdelávacích hračiek 

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !