Vianočné omaľovánky pre deti na stiahnutie a na vytlačenie | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Vianočné omaľovánky pre deti na stiahnutie a na vytlačenie

Vianočné omaľovánky na stiahnutie a vytlačenie
Vianočné omaľovánky pre deti na stiahnutie a na vytlačenie
Fieldset
hopla
5. 12. 2023
0 komentárov

Vianoce sú obdobím radosti a rodinnej pohody. Pre mnohé mamičky však môže byť toto obdobie stresujúce. Množstvo povinností ohľadom príprav v kombinácii s improvizáciou pri tvorbe programu pre deti dá skutočne zabrať. A v tejto chvíli skvele pomôžu vianočné omaľovánky! My vám ich prinášame na konci tohto článku voľne na stiahnutie a vytlačenie.

Význam omaľovániek pre rozvoj detí

Omaľovánky nie sú len zábavnou aktivitou pre deti. Majú mnohé prospešné vplyvy na ich celkový rozvoj. Poďme sa na ne spoločne pozrieť.

Rozvoj jemnej motoriky prostredníctvom omaľovániek

V prvom rade podporujú rozvoj motorických zručností a koordináciu oko-ruka. Deti pri vymaľovávaní omaľovániek precvičujú svoju jemnú motoriku, čo je dôležité pre zručnosť písania a kreslenia v budúcnosti.

Rozvoj kreativity a sebavyjadrenie prostredníctvom omaľovániek

Omaľovánky tiež podporujú rozvoj kreativity a predstavivosti. Deti môžu ľubovoľne kombinovať farby a tvoriť vlastné umelecké diela. Omaľovánky tak vytvárajú veľký priestor pre sebavyjarenie a rozvoj umeleckých zručností dieťaťa.

Tréning koncentrácie a trpezlivosti 

Okrem toho, omaľovánky môžu pomôcť deťom aj s ich koncentráciou a trpezlivosťou. Sústredené vyfarbovanie jednotlivých detailov môže deti upútať na dlhšiu dobu, čo posilňuje ich schopnosť sústrediť sa dlhodobejšie na jednu úlohu. 

A čo viac, vďaka vianočnému motívu omaľovániek sa deti naučia k Vianociam priradiť s nimi súvisiace činnosti.

Vianočné omaľovánky pre deti

Vianočné omaľovánky a kreatívne tipy

1. Použite rôzne kreatívne pomôcky

Na vymaľovanie môžete použiť klasické pastelky, ale existuje množstvo ďalších kreatívnych pomôcok, vďaka ktorým sa stane vianočné dielo vášho malého umelca jedinečné. Skvele na to poslúžia olejové pastelky alebo akvarelové pastelky. Vianočné omaľovánky krásne roztrblietajú aj naše trblietavé vysúvateľné tuhé temperky.

zobraziť výtvarné pomôcky

2. Vianočné omaľovánky ako vianočné pohľadnice

Kreatívny vianočný výtvor vášho dieťaťa môžete použiť ako originálny vianočný pozdrav pre vašich blízkych a rodinu. Stačí obrázok zložiť na polovicu a na čistú stranu napísať pekné vianočné prianie. Alebo jednoducho omaľovánku pripojte ako "prílohu" ku kupovanej pohľadnici. 

3. Vianočné omaľovánky ako vianočné dekorácie

Omaľovánky môžu byť skvelým základom pre výrobu originálnych vianočných ozdôb. Stačí výtvor nalepiť na kartón alebo iný tvrdý papier a vianočný "obraz" je na svete. Prípadne môžete vystrihnúť z omaľovánky menšie časti, prilepiť na tvrdý papier, pridať šnúrku a závesné vianočné ozdoby sú na svete! Kreativite sa medze nekladú.

Omaľovánky sú teda viac než len zábava - sú významným prostriedkom pre rozvoj motoriky, kreativity, koncentrácie či trpezlivosti dieťaťa. Preto určite nezabudnite na tento jednoduchý spôsob rozvoja a stiahnite si naše vianočné omaľovánky s motívom maňušiek LIVING PUPPETS na stiahnutie a vytlačenie.

Vianočné omaľovánky LIVING PUPPETS na vytlačenie a stiahnutie

Stiahnuť vianočné omaľovánky

 

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !