TOP hračky na rozlišovanie farieb a tvarov | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

TOP hračky na rozlišovanie farieb a tvarov

TOP hračky na rozlišovanie farieb a tvarov
TOP hračky na rozlišovanie farieb a tvarov
Fieldset
hopla
29. 9. 2023
0 komentárov

Edukatívne hračky sa stali nenahraditeľnou súčasťou rozvoja detí, a to nielen v predškolskom veku. Už v útlom veku dieťaťa má veľký význam zamerať sa na kognitívny rozvoj vášho dieťaťa. Jednou z dôležitých oblastí rozvoja je v tomto období rozlišovanie farieb a tvarov. V tomto článku sa preto pozrieme na výber tých najkvalitnejších edukatívnych hračiek, vďaka ktorým vaše deti objavia svet farieb a tvarov s radosťou a nadšením.

Hračky na triedenie tvarov a farieb pre deti od 1 roka

V tomto veku deti začínajú s prvými pokusmi o triedenie. Prichádzajú prvé pokusy o "prestrčenie" alebo umiestnenie správnych tvarov na správne miesto. Vhodné sú v tomto období preto rôzne vkladačky.

Multifunkčná vkladačka sloník

Táto vkladačka je skvelá a pútavá edukatívna hračka pre deti od 1 roka. Jej krásne farby určite upútajú pozornosť dieťaťa. Deti sa skvele zabavia otáčaním slonieho chvosta s cieľom nájsť správny tvar. Keď dieťa stlačí uši slona, dieliky vyletia z jeho chobota.

Vkladačka sloník

Kýblik s formičkami a vkladačka 2v1

Zábavná sada kýblika s triedičkou a vkladačkou a s dielikmi na triedenie, ktorá pomáha najmenším rozoznávať rôzne tvary a farby, precvičovať koordináciu oko-ruka a stimulovať logické uvažovanie. Deti majú za úlohu prestrčiť správne tvary cez správne otvory na veku kýblika a neskôr môžu s touto edukatívnou sadou aj precvičovať rozlišovanie farieb. Okrem iného možno dieliky využiť ako formičky do piesku. 

Dieťa a Kýblik s formičkami a vkladačka 2v1

Kýblik a vkladačka 2v1

Hračky na triedenie tvarov a farieb pre deti od 18 mesiacov

V tomto období sa deti začínajú zaujímať aj o prvé skladačky, preto je vhodné rozlišovanie farieb a tvarov prepojiť aj s prvým skladaním.

Skladačka Kamión s geometrickými tvarmi

Drevená skladačka s 19 farebnými dielmi, ktoré treba poskladať tak, aby boli správne priradené jednotlivé tvary aj farby. Pokročilejší stavitelia môžu jednotlivé dieliky rozdeliť takým spôsobom, aby súhlasil aj počet vyskladaných dielikov v jednom stĺpci s číslicou uvedenou na bočnej strane podvozku kamiónu a učiť sa tak prvé matematické kocepty.

Kamión s geometrickými tvarmi

Drevená skladačka Triedime tvary

Jednnoduchá skladačka so 16 farebnými geometrickými tvarmi, ktoré sa umiestňujú na obdĺžnikovú základňu. Jednotlivé tvary majú aj svoje opakujúce sa farby, ktoré sa deti touto hrou tiež učia rozlišovať. 

Drevená skladačka Triedime tvary

Hračky na triedenie tvarov a farieb pre deti od 3 rokov

V tomto štádiu deti triedenie farieb a tvarov posúvajú na ďalšiu úroveň. Túto činnosť už možno prepojiť s rozvojom jemnej motoriky a základov logiky.

Montessori drevený labyrint - Geometrické tvary

Geometrické tvary s predlohami je drevené bludisko, ktoré deťom pomáha rozvíjať logické myslenie a rozlišovanie farieb a tvarov. Drevená herná doska má množstvo rôznych kľukatých cestičiek s farebnými drevenými tvarmi. Deti sa snažia daný tvar posúvať po cestičke tak, aby sa zhodoval s tvarom a farbou na jednom z troch rotujúcich blokov.
 

Montessori labyrint Geometrické tvary

Zobraziť labyrint 

Triedime geometrické tvary

Sofistikovaná hra, ktorá obsahuje 5 základných geometrických tvarov: kruh, štvorec, trojuholník, obdĺžnik a šesťuholník, z ktorých každý má 2 veľkosti, 2 hrúbky a 3 farby. Hra Triedime geometrické tvary umožňuje deťom objavovať a triediť tvary, veľkosti a farby, čím ich oboznamuje so svetom geometrie. 

Hračky na rozlišovanie farieb a tvarov

 

Veríme, že ste si medzi uvedenými hračkami našli svojho favorita a nezabúdajte, že učenie by malo byť pre dieťa zábavnou a obohacujúcou činnosťou. Držíme vám palce pri rozvoji zručností vašich detičiek.

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !