TOP drevené hračky na rozvoj jemnej motoriky u dieťaťa | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

TOP drevené hračky na rozvoj jemnej motoriky u dieťaťa

TOP drevené hračky na rozvoj jemnej motoriky u dieťaťa
TOP drevené hračky na rozvoj jemnej motoriky u dieťaťa
Fieldset
hopla
18. 8. 2023
0 komentárov

Jemná motorika hrá kľúčovú úlohu v procese rozvoja dieťaťa. Ide o schopnosť koordinovať menšie svalové skupiny na presné a zamerané pohyby rúk, prstov či iných častí tela. Od navliekania korálikov až po zručnosť písania či strihania, rozvíjaním tejto zručnosti sa deti učia trpezlivosti, precíznosti a koncentrácii - vlastnostiam, ktoré sú kľúčové nie len pre školský úspech, ale aj pre celkový osobnostný rast.

Drevené hračky na rozvoj jemnej motoriky u detí

V tomto kontexte zohrávajú edukačné hračky nezastupiteľnú úlohu. Prechádzajúc od moderných elektronických zariadení, mnohí rodičia hľadajú spôsoby, ako do života detí opäť vrátiť tradičné a zmysluplné hračky, ktoré podporujú vývoj ich jemnej motoriky. Medzi týmito hračkami sú drevené hračky výrazne v popredí. Ich prirodzená textúra, pevnosť a rôznorodosť ich robia ideálnymi nástrojmi na podporu rozvoja jemnej motoriky u detí.

Práve preto sa v tomto článku budeme venovať dreveným hračkám , ktoré ponúkajú nielen hodiny zábavy, ale zároveň  aktívne podporujú rozvoj jemnej motoriky malých ručičiek. Každá z týchto hračiek ponúka jedinečný spôsob, ako stimulovať svalovú koordináciu, zdokonaľovať precíznosť a podporovať rozvoj jemnej motoriky u detí vo veku, keď je to najdôležitejšie.

Prejsť na drevené hračky

1. Prevliekacie a šnurovacie sety Princezná a Kúzelník

Náš kúzelník sa chystá na magickú show a princezná na bál - obaja potrebujú pomoc s prípravami. Tým, že deti pripevnia na princeznin účes alebo kúzelníkov klobúk farebné doplnky šnurovaním, skvele precvičia svoje zručnosti jemnej motoriky. 

Drevený prevliekací set Princezná

2. Drevený set Veľký tesár 

Set Veľký tesár ponúka sortiment detského náradia, ako je kladivo, pílka, skrutky, skrutkovač, kľúč, zverák a niekoľko kusov hladkého dreva s otvormi. Táto súprava zaručene podporí jemnú motoriku a kreatívne myslenie každého dieťaťa.

Drevený set Veľký tesár

3. Mozaika so silikónovými kolíčkami

Dieťa si vyberie jednu z farebných predlôh, položí ju na drevený podstavec a začne obrázok vyplňovať farebnými kolíčkami. Staršie deti môžu skladať podľa obojstranných predlôh, ktoré sa na podstavec už neprikladajú. Tento hračkársky set rozvíja jemnú motoriku a je skvelou pomôckou na hmatovú stimuláciu. 

Mozaika so silikónovými kolíčkami

4. Drevený set Navliekacia rozprávka

Navliekacia rozprávka je ideálnou hrou na precvičenie jemnej motoriky, trpezlivosti a pamäte. Súprava ponúka 12 drevených navliekacích prvkov s rozprávkovou tematikou, z ktorých deti vyskladajú rozprávkové príbehy podľa predlôh alebo na základe svojej vlastnej fantázie.

 

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !