8 tipov na zábavné letné aktivity s deťmi | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

8 tipov na zábavné letné aktivity s deťmi

8 tipov na zábavné letné aktivity s deťmi
8 tipov na zábavné letné aktivity s deťmi
Fieldset
hopla
16. 7. 2020
0 komentárov

Konečne k nám zavítalo leto! Obdobie plné slnka a nekonečných možností na množstvo zábavných vonkajších aktivít, pri ktorých sa zabavia nie len deti, ale zaručene aj dospeláci. V článku vám prinášame niekoľko tipov na letné aktivity, ktoré si nevyžadujú žiadne investície, a napriek tomu sa vďaka ním vaše dieťa naučí mnohým zručnostiam zábavnou formou.

Zostavte prekážkovú dráhu na záhrade

Zostrojte pre vaše deti prekážkovú dráhu s hula hoopmi, palicami, kameňmi či inými materiálmi. Prekážkovú dráhu skvele doplní aj farebná prekážka z našej ponuky. Vaše deti sa môžu striedať a osoba s najrýchlejším časom vyhrá cenu! Pri tejto aktivite navyše vaše dieťa precvičuje základné motorické zručnosti, ako je statická a dynamická rovnováha, schopnosť striedať dynamickú a statickú rovnováhu či iné zručnosti, o ktorých sa viac dozviete v našom predchádzajúcom článku.

Zobraziť pomôcky pre pohybové aktivity

Naplánujte si špeciálnu jazdu na bicykloch

Pred tým, než sa vydáte na rodinnú cyklotúru po okolí, nechajte svoje deti vyzdobiť svoj bicykel podľa vlastnej fantázie rôznymi nálepkami či vlajkami. Ozdobte si aj svoj vlastný bicykel a uvidíte, ako sa z bežného bicyklovania stane výnimočná výstavná jazda. Okrem veľkej zábavy svoje dieťa zároveň podporíte k rozvoju svojej kreativity.

Ozdobený bicykel

Ozdobte nazbierané kamene

Keď sa vydáte s vašimi deťmi na prechádzku, nechajte svoje deti zbierať kamene. Doma následne ozdobte kamene farbami, nálepkami, trblietkami a inými umeleckými potrebami. Odporúčame použiť špeciálne dekoračné fixky na kamienky s výraznou krycou silou. Hotové výrobky potom skvele poslúžia ako dekorácie alebo DIY darčeky. Pri tejto zábavnej aktivite takisto zároveň podporíte kreativitu a fantáziu vašich detí.

Tip: Pozrite si aj ďalšie DIY inšpirácie. Ak radi tvoríte, môžete s deťmi ušiť box na hračky alebo vlastný vankúš.

Otec a syn zbierajúci kamienky

Dekoračné fixky na kamienky

Usporiadajte výmenu hračiek

„Výmena hračiek“ je nie len zábavná aktivita, ale takisto aj veľmi užitočná. Ako usporiadať takúto výmenu? Pozvite priateľov a susedov, aby prišli s hračkami, ktoré už nechcú, a potom im umožnite vylosovať čísla, aby videli, kto si vyberie „novú“ hračku ako prvý. Deti sa týmto spôsobom učia disciplíne tým, že musia rešpektovať poradie, ktoré si vylosujú,  ale v prvom rade sa učia od útleho veku znovupoužitiu vecí a myšlienkam udržateľnosti planéty.

Zostrojte kŕmidlo pre vtáčatká

Pozvite vtáčatká do svojej záhrady na malú hostinu. Jednoducho natrite drievka arašidovým maslom a posypte ich semienkami. Takáto aktivita je skvelou príležitosťou, ako naučiť deti viac o prírode a zvieratkách a budovať ich vzťah k prírode.

Choďte na pláž ... Vo svojej záhrade!

Potrebujete na to len dva malé bazény - jeden naplniť pieskom a druhý vodou. Urobte všetko, čo by ste robili, keby idete na skutočnú pláž - zabaľte si občerstvenie, nápoje, plážovú loptičku, žabky a dokonalá simulácia dňa na pláži je na svete! Deti milujú predstierať rôzne situácie či činnosti. Preto aj táto aktivita je zaručene zdrojom zábavy a skvelý spôsob stimulácie predstavivosti vášho drobca. Nezabudnite zbaliť hračky do piesku, ktoré sa v tomto prípade nepochybne zídu.  Pre ešte väčšiu zábavu si môžete vytvoriť dinosaurie fosílie na základe nášho predchádzajúceho článku a zahrať sa na archeológov.

Dieťa na pieskovisku s hračkami do piesku

Must-have hračky do piesku

Zahrajte sa na eko-hrdinov!

Oblečte si plášť ekohrdinu a spojte prechádzku lesom so zbieraním odpadkov! Deti budú mať pocit zadosťučinenia a nadšenie z toho, že sú skutočnými hrdinami a zároveň bude z nich vyrastať generácia podporujúca udržateľnosť prírody.

Zvečnite svoje spomienky na toto leto

Vytvorte si časovú kapsulu s predmetmi, ktoré poslúžia ako spomienka na toto leto a spolu s deťmi ju zakopte. O 20 rokov ju vykopte a budete jednoznačne s úsmevom spomínať na krásne spoločne prežité leto.

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !