Sprievodca hračkami pre bábätká - aké hračky sú vhodné pre najmenších? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Sprievodca hračkami pre bábätká - aké hračky sú vhodné pre najmenších?

Sprievodca hračkami pre bábätká - aké hračky sú vhodné pre najmenších?
Sprievodca hračkami pre bábätká - aké hračky sú vhodné pre najmenších?
Fieldset
hopla
8. 9. 2023
0 komentárov

Prvé roky života sú pre deti kľúčové v procese učenia a poznávania sveta okolo seba. Práve prvotný rozvoj zručností už v období bábätka je základom pre ich ďalší rozvoj a vzdelávanie. S touto úlohou vám hravo pomôžu starostlivo vybrané vzdelávacie hračky. V tomto článku preto prinášame prehľad TOP vzdelávacích hračiek pre bábätká špeciálne navrhnutých tak, aby im pomohli v prvých etapách na ich ceste rozvoja a vzdelávania.

Aké vzdelávacie hračky sú vhodné pre deti do 6 mesiacov a aké hračky sú vhodné pre deti od 18 mesiacov? 

Pod pojmom bábätko možno rozumieť batoľatá a dojčatá, čiže deti od 0 - 3 rokov. Už aj v tomto časovom rozpätí sa značne líšia oblasti zručností, ktoré je potrebné u dieťaťa rozvíjať. Poďme sa preto pozrieť na to, ktoré hračky sú vhodné od konkrétneho veku bábätka.

Hračky pre deti od narodenia / od 0 mesiacov

V tomto období je mimoriadne dôležité zamerať sa na bezpečnosť hračiek. Dieťa začína objavovať svet a objavuje skutočne všetko, od základov. V tomto období je veľmi dobré stimulovať rozvoj dieťaťa prostredníctvom prvých zvukov. Skvelou pomôckou sú prvé hrkálky či šuštiace dečky, ktoré si rozhodne získajú pozornosť bábätka. TOP hračkou pre bábätká vhodnou už od narodenia je náš Závesný senzorický koralový útes. Táto závesná hračka je mimoriadne mäkká, krásne spracovaná, bezpečná pre deti od 0 mesiacov a obsahuje množstvo prvkov pre zmyslovú stimuláciu dieťaťa, ako šuštiace prvky, hrkálku v tvare chobotnice, hryzátko,  zrkadielko a mnoho ďalších. 

Závesná senzorická hračka pre bábätká Koralový útes

Zobraziť závesný koralový útes

Hračky pre deti od 6 mesiacov

V tomto období bábätká častokrát začína zaujímať ich obraz, preto sú skvelé šuštiace zrkadielka, ktoré stimulujú kombináciu zmyslov zrak a sluch a pozornosť dieťaťa. Neskôr prichádzajú aj prvé pokusy o plazenie. S plazením vašim najmenším skvele pomôžu podporné senzorické valce - aktivity a senzorické prvky zahrnuté v týchto valcoch a skutočnosť, že sa kotúľajú bábätká stimuluje k plazeniu sa. Objavujú sa aj prvé pokusy o bľabotanie - pre rozvoj reči sú skvelé naše maňušky.

Valec na kotúľanie a plazenie s guličkami

Zobraziť podporné valce

Hračky pre deti od 1 roka

V tomto období možno u detí začať rozvíjať prvé motorické schopnosti. Vkladačky tento účel splnia naozaj skvele. Pozrite si našu ponuku vkladačiek pre deti od 1 roka TU.

Hračky pre deti od 18 mesiacov

V tomto období možno skĺbiť rozvoj všetkých doposiaľ spomínaných zručností a je dobré stimulovať všetky zmysly dieťaťa komplexne. Skvele vám s tým pomôže hracia podložka pre dievčatá s motívom Rozprávkového lesa alebo hracia podložka pre chlapcov s motívom vesmíru. Šuštiace prvky, 3D prvky a bezpečné autíčka, to všetko je ich súčasťou. A čo viac, tieto hracie podložky dieťaťu ponúkajú obrovský priestor na rozvoj fantázie. Pri hre vonku sú pre deti od 18 mesiacov vhodné aj naše originálne valce do piesku alebo hračky na ťahanie.

Hracia senzorická podložka Rozprávkový les

Zobraziť multisenzorické podložky

Hračky pre deti od 2 rokov

V tomto veku už deti začínajú rozvíjať prvotné logické myslenie. Spoznávajú zvieratká, dopravné prostriedky a snažia sa ich pomenovať. Skvelou kombináciou pre rozvoj týchto zručností je puzzle s motívom zvieratiek alebo puzzle s motívom dopravných prostriedkov. Vo veku od 2 rokov je vhodné začať aj s rozvíjaním prvotnej orientácie v priestore, s čím skvele pomôžu prvé skladačky.

Pamätajte, že nikdy nie je príliš skoro začať s rozvojom zručností vášho dieťaťa. Treba však začať postupne cez sluch, zrak, hmat a následne nadviazať s ďalšími zručnosťami. Veríme, že nami odporúčané vzdelávacie hračky vám pomôžu s touto úlohou. Držíme palce!

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !