Rozvíjajúce zábavné aktivity pre deti: Čo je Edutainment? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Rozvíjajúce zábavné aktivity pre deti: Čo je Edutainment?

Rozvíjajúce zábavné aktivity pre deti: Čo je Edutainment?
Rozvíjajúce zábavné aktivity pre deti: Čo je Edutainment?
Fieldset
hopla
27. 10. 2023
0 komentárov

Každá mamička vie, že vzdelávanie a hra plná zábavy sú dve veľmi dôležité súčasti detstva. No čo by ste povedali na spojenie oboch týchto aspektov do jedného? To je presne to, čo predstavuje pojem "edutainment". V tomto článku sa pozrieme na to, čo edutainment je a ako môže byť prospešný pre rozvoj dieťaťa.

Čo je edutainment?

Edutainment je kombinácia slov "education" (vzdelávanie) a "entertainment" (zábava). Tento koncept sa snaží integrovať vzdelávacie prvky do zábavných aktivít tak, aby sa deti učili prirodzene, hravou formou a bez námahy. Ide o vytvorenie takého prostredia, kde sa deti môžu učiť hrou.

Čo je cieľom konceptu edutainment?

Hlavným cieľom edutainmentu je podporiť kreatívne myslenie, rozvoj jemnej a hrubej motoriky, rozvoj slovnej zásoby, a samozrejme, záujem o učenie a rozvoj zručností. To všetko sa dá dosiahnuť prostredníctvom rôznych edukačných hier, aktivít a pomôcok, ktoré sú zábavné a zároveň vzdelávacie.

Dievčatko s maňuškou chameleóna a maňuškou baby šváb

Zobraziť maňušky

Aké sú výhody konceptu edutainment?

  1. Zábavné učenie - deti sa učia najlepšie vtedy, keď proces učenia je spojený s pozitívnym zážitkom. Edutainment tento pozitívny zážitok ponúka tým, že prináša so sebou zábavné spôsoby učenia.
  2. Rozvoj zručností  - edutainment podporuje rozvoj veľkého množstva zručností u detí, ako je jemná motorika, komunikačné schopnosti či kreativita.
  3. Podpora sebavedmia - za pomoci učenia hrou sa deti lepšie vysporiadajú aj so zručnosťami či poznatkami, ktoré im bežným učením či memorovaním nešli do hlávok. To u dieťaťa automaticky zvýši jeho sebavedomie. Veď predsa sa mu podarilo naučiť to, čo predtým nie a nie naučiť sa.
  4. Rozvoj záujmu o učenie - Učenie hrou podnecuje chuť a záujem nadobúdať nové znalosti a učiť sa nové veci, čo má pozitívny vplyv na celoživotný akademický rast dieťaťa.

Edutainment v praxi: Edukačné hračky

Jedným z najlepších spôsobov, ako zaviesť edutainment do každodenného života vašich detí, sú edukačné hračky. Tieto špeciálne navrhnuté hračky skvele kombinujú zábavu s učením a pomáhajú deťom rozvíjať množstvo zručností, vrátane motorických zručností a sociálnych zručností.

Dieťa pri drevenej hre Jenga so zvieratkami

zobraziť drevené edukačné hračky

Na našom webe s edukačnými hračkami nájdete široký výber produktov, ktoré sú navrhnuté tak, aby podporovali rozvoj vášho dieťaťa. Naše edukačné hračky sú zamerané na rôzne vekové skupiny, čo znamená, že u nás nájdete hračky pre rozvoj bábätiek, ale zároveň aj hračky pre rozvoj detí v škôlkach či pre školopovinné deti.

Všetky naše hračky sú starostlivo vybrané a testované a spĺňajú najvyššie štandardy kvality a bezpečnosti. Vaše deti sa s nimi skvele zabavia a zároveň sa budú učiť novým veciam, čo je pre ich rast nesmierne dôležitá kombinácia.

Edutainment je teda úžasný spôsob, ako spojiť zábavu a vzdelávanie vašich detí. S učením hrou vám skvele pomôžu edukačné hračky, ktorých u nás nájdete obrovské množstvo. Stačí si vybrať, na akú oblasť rozvoja sa chcete zamerať. 

Prejsť do e-shopu

A čo vy, praktizujete edutainment u vás doma? Dajte nám o tom vedieť do komentára.

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !