Puzzle a ich význam pre rozvoj dieťaťa | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Puzzle a ich význam pre rozvoj dieťaťa

Puzzle a ich význam pre rozvoj dieťaťa
Puzzle a ich význam pre rozvoj dieťaťa
Fieldset
hopla
13. 10. 2023
0 komentárov

Malé dieliky, veľa zábavy a veľký význam pre rozvoj zručností dieťaťa - tak možno zadefinovať puzzle. Zaujíma vás, čo všetko rozvíja u detí hra s puzzle? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Puzzle rozvíja jemnú motoriku dieťaťa

Pri hre s puzzle dieťa manipuluje s drobnými dielikmi, čím rozvíja svoje zručnosti jemnej motoriky a zároveň koordináciu oko-ruka. Umiestnenie dielikov na svoje miesto vyžaduje trpezlivosť a presnosť, čo sú takisto zručnosti, ktoré bude vaše dieťa potrebovať v škole a v každodennom živote.

Puzzle pre deti - Divočina

Puzzle rozvíja logické a analytické myslenie dieťaťa

Okrem rozvoja motorických zručností, puzzle sú vynikajúcim prostriedkom na stimuláciu mozgovej aktivity. Dieťa sa pri skladaní puzzle učí rozpoznávať farby, tvary a vzory, čo rozvíja poznávacie schopnosti. Skladanie puzzle vyžaduje logické myslenie aj pri snahe umiestniť dieliky tak, aby do seba zapadali a vytvorili požadovaný obraz.

Hra s puzzle rozvíja pamäť a koncentráciu dieťaťa

Pri skladaní puzzle sa snaží dieťa zapamätať si detaily a zároveň sa na úlohu sústredí dlhšiu dobu. Dieťa sa učí venovať pozornosť detailom a rozmýšľať na viacerých úrovniach.

Edukatívne puzzle Povolania

Puzzle pomáha deťom spoznávať okolitý svet

Povolania, dopravné prostriedky či zvieratká? Nie len v týchto oblastiach sa dieťa zorientuje práve vďaka puzzle so spomínanými motívmi! Pri skladaní daných motívov si dieťa lepšie zapamätá a dá do súvislosti jednotlivé témy a oblasti, čím sa v nových oblastiach rýchlejšie zorientuje a udomácni.

Zobraziť puzzle

Hra s puzzle rozvíja sebadôveru dieťaťa

Keď dieťa zloží puzzle, pocíti hrdosť. Buduje si tak sebadôveru a učí sa, že s trpezlivosťou a snahou môže dosiahnuť všetko, čo si zaumieni.

Skladanie puzzle

Puzzle ako príležitosť na kvalitne strávený rodinný čas

Skladanie puzzle môže byť skvelou príležitosťou na trávenie spoločného času s dieťaťom. Spoločné skladanie puzzle vytvorí nezabudnuteľné spomienky a navyše u dieťaťa rozvíja schopnosť spolupráce a tímového ducha.

Vzhľadom na tieto výhody, puzzle by podľa nás nemalo chýbať v žiadnej detskej izbičke. Čo si o puzzle myslíte vy? Dajte nám vedieť v komentári nižšie.

Prejsť na ponuku puzzle

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !