Prečo sú drevené hračky lepšie ako plastové? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Prečo sú drevené hračky lepšie ako plastové?

Prečo sú drevené hračky lepšie ako plastové?
Prečo sú drevené hračky lepšie ako plastové?
Fieldset
hopla
2. 11. 2022
0 komentárov

Všimli ste si, že po veľkom „boome“ lacných plastových hračiek, si čoraz väčšiu popularitu získavajú drevené hračky? Vôbec sa nečudujeme. Hračky z dreva sú totiž pre deti takými malými pokladmi. Sú to hračky, ktoré zrejme nikdy nevyjdú z módy a aj po rokoch budú mať svoju hodnotu. Veď sa len skúste zamyslieť. Nemáte aj vy z detstva odložené drevené kocky, či koníka?

5 dôvodov, prečo vyberať deťom drevené hračky

Ak aj vám ide pri výbere hračiek skôr o kvalitu ako o kvantitu, určite zvoľte drevené hračky pre deti. Samozrejme vieme, že aj z plastových hračiek sa dajú vybrať kvalitné kúsky. Tie sú však naozaj drahé. A tak sa oplatí dať prednosť prírodnému drevu a kvalite drevených hračiek. Tu sú hlavné dôvody, prečo by ste ich pre svoje dieťa mali kúpiť aj vy:

1. Sú kvalitnejšie

Nech už ich porovnáme s hračkami z akéhokoľvek materiálu. Drevené hračky sú jednoznačne tie najkvalitnejšie. Sú pevné, stabilné, materiál si ponecháva svoj tvar a vzhľad. A to aj po rokoch používania.

Drevená hra Chytanie húseníc

Pozrite si našu ponuku drevených hračiek pre deti

2. Sú bezpečnejšie

Aj vaše dieťa s obľubou vkladá všetko do úst? V tom prípade je pre vás určite na prvom mieste bezpečnosť. Lacné plastové hračky sa veľmi ľahko polámu a hrozí riziko vdýchnutia malých častí. No ak vyberiete drevené hračky pre najmenších, toto riziko nehrozí. Viete, že dieťa si nevkladá do úst škodlivý plast, ale prírodný materiál.

Ako tiež určite viete, do plastov sú pridávané rôzne zmäkčovadlá, chemické zložky, či toxické kovy. Skutočne chcete, aby sa vaše dieťa hralo s takouto hračkou a nedáte prednosť niečomu prírodnému? Preto vyberajte drevené hračky pre bábätká, aj pre staršie deti.

3. Sú všestranné

Nemusíte sa báť, že ponuka drevených hračiek nebude dostatočná. U nás si dokážete vybrať zábavné drevené hračky pre chlapcov ako rôzne stavebnice, ale aj krásne drevené hračky pre dievčatá ako drevený čajový set, či kozmetický kufrík.

Navyše, drevené hračky spravidla neslúžia len na zábavu. Veľmi často sú z dreva vyrábané drevené náučné hračky, drevené hračky na rozvoj motoriky, či drevené interaktívne hračky. Spomeňme napríklad rôzne drevené puzzle, šablóny alebo motorické drevené hračky ako veža z geometrických tvarov. Určite sa oplatí kúpiť dieťaťu drevené didaktické hračky!

Drevené hračky pre deti

4. Sú viacgeneračné

Pri troške starostlivosti môžu drevené hračky naozaj putovať od jednej generácie k druhej. V prípade potreby ich stačí domaľovať farbami, či mierne prebrúsiť a hračky sú ako nové!

5. Sú prírodné

Ako sme už spomenuli, prírodný materiál by mal byť top voľbou. Nielen kvôli bezpečnosti dieťaťa. Drevené hračky pre dievčatá a chlapcov sú totiž recyklovateľné a ich výroba nepoškodzuje životné prostredie natoľko, ako výroba plastových hračiek.

A nakoniec, čo je nemenej dôležité – drevené detské hračky sú jednoducho krajšie ako tie plastové! Už na prvý pohľad. Verte, že si ich zamiluje aj vaše dieťa.

Kompletná ponuka drevených hračiek

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !