Pexeso na stiahnutie a vytlačenie: Čo rozvíja pexeso u detí? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Pexeso na stiahnutie a vytlačenie: Čo rozvíja pexeso u detí?

Pexeso na stiahnutie a vytlačenie: Čo rozvíja pexeso u detí?
Pexeso na stiahnutie a vytlačenie: Čo rozvíja pexeso u detí?
Fieldset
hopla
12. 4. 2024
0 komentárov

Pexeso je jednou z najobľúbenejších a najtradičnejších hier medzi deťmi. Táto zábavná detská hra nielenže zaručuje hodiny zábavy, ale aj aktívne podporuje rozvoj množstva zručností u detí. Čo konkrétne rozvíja u detí hra s pexesom? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

1. Rozvoj koncentrácie a pamäti

Hľadanie rovnakých alebo súvisiacich kartičiek je skvelý spôsob, ako trénovať pamäť a koncentráciu u detí. Hranie pexesa si vyžaduje zapamätanie si polohy jednotlivých kartičiek a sústredenie sa na detaily pri značnej dávke koncentrácie zo strany dieťaťa.

Pexeso na stiahnutie a vytlačenie 

2. Rozvoj jemnej motoriky

Manipulácia s kartičkami pexesa je skvelým cvičením pre podporu motorických zručností u detí. Naše pexesá Vzdelávacie pexeso a pexeso Prvé učenie sú dokonca prikryté klobúčikmi prispôsobenými pre tréning správneho trojhranného úchopu, ktoré deti ďalej využijú pri držaní ceruzky a pera. Pexesá, ktoré treba rozstrihať na kartičky pred samotnou hrou sú tiež skvelou príležitosťou pre tréning jemnej motoriky u detí.

Vzdelávacie pexeso pre deti

3. Podpora vzájomnej spolupráce a komunikácie medzi deťmi

Táto spoločenská hra predpokladá, že sa jej zúčastnia minimálne 2 deti a z toho plynie príležitosť pre deti naučiť sa spolupracovať a komunikovať s ostatnými. Keď deti hľadajú páry kartičiek, môžu si navzájom poradiť a vymieňať si informácie, čo posilňuje ich sociálne zručnosti.

Pexeso pre deti - Prvé učenie

4. Vývoj strategického myslenia

Pri hraní pexesa sa deti učia analyzovať situáciu, plánovať svoje kroky a rozhodovať sa, ktoré karty odokryť a ktoré si zapamätať. Týmto spôsobom zároveň trénujú aj svoje logické myslenie.

Pexeso Nájdi súvis na stiahnutie a vytlačenie

5. Rozoznávanie tvarov, farieb a vzorov

Pexeso učí deti rozpoznať súvislosti a rozdiely medzi obrázkami, čo je dôležitým aspektom pre podporu kongnitívneho vývoja dieťaťa.

Hra pexeso je teda nielen zábavná, ale nesie so sebou množstvo benefitov pre rozvoj detí. Práve preto vám prinášame Hopla pexesá s našimi maňuškami na stiahnutie a vytlačenie. Vybrať si môžete medzi pexesom s pármi 2 rovnakých obrázkov, ktoré stiahnete TU, a máme pre vaše detičky aj pexeso Nájdi súvis medzi obrázkami, ktoré si môžete stiahnuť TU. Prajeme vám veľa zábavy!

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !