Omaľovánky LIVING PUPPETS pre deti na stiahnutie a na vytlačenie | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Omaľovánky LIVING PUPPETS pre deti na stiahnutie a na vytlačenie

Omaľovánky LIVING PUPPETS pre deti na stiahnutie a na vytlačenie
Omaľovánky LIVING PUPPETS pre deti na stiahnutie a na vytlačenie
Fieldset
hopla
22. 9. 2023
0 komentárov

Význam omaľovániek pre rozvoj zručností u detí

Omaľovánky - tieto jednoduché papierové listy s čiarami, kruhmi a rôznymi obrazcami majú pre rozvoj zručností vašich detí väčší význam, ako by ste si možno mysleli. Ponúkajú zábavný a vzdelávací spôsob, ako podporiť kognitívny a motorický vývoj vašich najmenších. Poďme sa bližšie pozrieť na to, aké zručnosti rozvíja činnosť ako je vymaľovávanie omaľovániek.

1. Rozvíjajú jemnú motoriku dieťaťa

Vymaľovávanie vyžaduje precízne pohyby a ťahy rukou, ktoré pomáhajú rozvíjať jemnú motoriku u detí. Tento proces posilňuje svaly rúk a prstov, ktoré sú nevyhnutné pre písanie a ďalšie dôležité zručnosti.

2. Podporujú kreativitu a sebavyjadrenie dieťaťa

Omaľovánky poskytujú deťom možnosť vyjadriť svoju kreativitu a fantáziu. Pomáhajú rozvíjať ich umelecký cit, zlepšujú schopnosť rozlišovať farby a tvary, a tiež posilňujú schopnosť rozhodovať sa.

Dievčatko pri kreslení

3. Pomáhajú pri učení farieb a tvarov

Omaľovánky pomáhajú deťom identifikovať a rozoznať rôzne farby a tvary. Deti si touto činnosťou zároveň lepšie upevnia získané poznatky z dôvodu, že si vytvoria prepojenie medzi pozitívnou činnosťou maľovania a jednotlivými farbami.

4.Podporujú koncentráciu a trpezlivosť

S koncentráciou a trpezlivosťou súvisí aj schopnosť detailne pracovať. Deti sa učia venovať pozornosť malým častiam obrázka, čo je dôležité pre ich schopnosť rozdeliť si problém na "drobné" a postupovať pri úlohe od čiastkových riešení až po finálne riešenie.

5. Posilňujú sebavedomie dieťaťa

Akonáhle deti dokočia omaľovánku a vidia svoju vlastnú tvorbu, cítia hrdosť a radosť z dosiahnutia niečoho vlastným zadosťučinením. Týmto spôsobom sa buduje ich sebavedomie a sebavedomý postoj k ďalším kreatívnym aktivitám.

Omaľovánky pre deti na stiahnutie LIVING PUPPETS

Omaľovánky sú jednoduchým, no významným nástrojom na podporu rozvoja zručností u detí. Pomáhajú pri rozvoji motoriky, kreativity, koncentrácie a precíznosti. Nižšie vám preto prinášame krásne omaľovánky našich maňušiek LIVING PUPPETS v PDF na vytlačenie. Neváhajte a ponúknite vašim deťom túto zábavnú aktivitu, ktorá má veľký význam pre ich celkový vývoj. 

TIP od nás: Pre vymaľovanie omaľovániek môžu detičky použiť farbičky, voskovky alebo tuhé temperky z našej bohatej ponuky kreatívnych pomôcok.

Omaľovánky na stiahnutie TU

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !