Hračky, ktoré formujú malých objaviteľov: Ako rozvíjať priestorovú orientáciu u detí? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Hračky, ktoré formujú malých objaviteľov: Ako rozvíjať priestorovú orientáciu u detí?

Hračky na rozvoj priestorovej orientácie u detí
Hračky, ktoré formujú malých objaviteľov: Ako rozvíjať priestorovú orientáciu u detí?
Fieldset
hopla
10. 11. 2023
0 komentárov

Všetky maminky dobre vedia, že deti sú prirodzenými objaviteľmi. Jedným zo spôsobov, ako im efektívne pomôcť s objavovaním okolitého sveta, je prostredníctvom edukačných hračiek. Nie je tomu inak ani pri zručnosti priestorového videnia a orientácie. Poďme sa preto spoločne pozrieť na to, ako túto zručnosť možno rozvíjať u detí prostredníctvom správne zvolených hračiek a hier.

1. Stavebnice a skladačky

Stavebnice sú vždy jeden obrovský a vzrušujúci projekt pre malých staviteľov a tvorcov. Skladačky významne pomáhajú deťom rozvíjať ich priestorovú orientáciu a zároveň rozvíjajú aj ich jemnú motoriku. Pri mnohých z nich sa deti učia zároveň aj rozlišovať farby a tvary. Ideálne je, keď sa dieťa hrá s viacerými stavebnicami rôznych tvarov a veľkostí, vďaka čomu spoznáva rôzne priestorové možnosti a pojmy. Pre úplne najmenších staviteľov sú vhodné skladačky pozostávajúce z malého množstva dielikov, ako napríklad náš Minibus - šťastné zvieratká alebo Terénne autíčko. Dievčatá si určite obľúbia stavebnicu Rozprávkové mesto a chlapci zasa drevenú stavebnicu Doprava v meste. Väčší stavitelia môžu trénovať orientáciu v priestore s krásnou stavebnicou Drevený hrad.

Drevená stavebnica Hrad

zobraziť stavebnice

2. Puzzle

Zábavné a vzdelávacie puzzle sú tiež skvelým spôsobom, ako rozvíjať u detí priestorovú orientáciu. Kam patrí dielik? Hore, dolu? Nechajte deti experimentovať s rôznymi kombináciami, čo ich podporí premýšľať priestorovo. Okrem iného, vzdelávacie puzzle majú ako pridanú hodnotu aj vzdelávací motív - či už sa jedná o hľadanie protikladov, učenie sa farieb alebo o rozvoj matematických zručností. U nás nájdete skutočne široký výber puzzle pre deti.

zobraziť puzzle

3. Mozaiky pre deti

Mozaiky sú ďalším všestranným pomocníkom pri rozvoji zručností dieťaťa, Deti pri hre s mozaikami rozvíjajú jemnú motoriku, učia sa rozlišovať farby a tvary a v neposlednom rade sa učia orientovať v priestore. Pri hre s mozaikou je potrebné umiestniť kolíky na správne miesto - hore, vpravo, vľavo alebo presne tam, kde je určené na predlohe. 

Mozaika pre deti so silikónovými kolíčkami

prejsť na mozaiky

4. Pohybové aktivity

Deti skvele svoju schopnosť orientácie v priestore rozvíjajú aj pri hre vonku. A najlepšie pri rôznych pohybových aktivitách. Kam letela loptička? Príliš dozadu alebo za roh? Pri hre s badminton setom sa deti jednoznačne naučia rozlišovať jednotlivé pojmy spojené s priestorovou orientáciou. Rovnako aj ako pri ďalších pohybových aktivitách.

preskúmať pohybové aktivity

Rozvoj priestorovej orientácie môže byť zábavný a jednoduchý - stačí zvoliť len správne hry a hračky. S našimi hračkami si môžete byť istí, že každý hrací okamih je pre deti zároveň okamihom vzdelávania. Tak hopla do nášho e-shopu za objavovaním sveta rozvoja vašich malých objaviteľov!

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !