Čo vidieť s deťmi v Holíči? Tipy na výlety s deťmi od maňušky Moniky | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Čo vidieť s deťmi v Holíči? Tipy na výlety s deťmi od maňušky Moniky

Čo vidieť s deťmi v Holíči? Tipy na výlety s deťmi od maňušky Moniky
Čo vidieť s deťmi v Holíči? Tipy na výlety s deťmi od maňušky Moniky
Fieldset
hopla
3. 5. 2024
0 komentárov

Hľadáte miesto, kam s deťmi na výlet, kde nájdete viacero zaujímavých miest neďaleko od seba? My s našou maňuškou Monikou sme navštívili Holíč a môžeme potvrdiť, že toto miesto je skvelým tipom na celodenný výlet pre rodiny s deťmi. V článku vám preto priblížime miesta, ktoré by ste pri návšteve Holíča rozhodne nemali vynechať. 

Holíčsky zámok je must to see

V stredoveku mal pôvodne Holíčsky hrad názov Nový hrad. Hrad vznikol v polovici 13.storočia, chránil tzv. Českú cestu, ktorá spájala Uhorsko a Čechy. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 1205, kedy sa už spomína aj zámok ako vodný, nížinný, drevený hrad. Prvým majiteľom bol komes Kemyn, ktorému panstvo daroval Ondrej II. V súčasnosti sa konajú na zámku prehliadky s výkladom, kde sa dozviete o histórii tohto zámku omnoho viac. Vstupné je 5€ / dospelá osoba, 4€ / deti od 4-15 rokov a deti do 3 rokov majú vstup zdarma. Našej Monike sa zámok veľmi páčil, rovnako aj jeho okolie. 

Holíčsky zámok a maňuška Monika

Holíčsky zámok a maňuška MonikaHolíčsky zámok a maňuška MonikaHolíčsky zámok a maňuška Monika

Nakŕmte s deťmi nutrie

Pri vodných valoch v areáli Holíčskeho zámku s veľkou pravdepodobnosťou stretnete aj miestne nutrie, z ktorých deti budú mať zaručene veľkú radosť. Nutrie nepohrdnú mrkvičkou alebo jabĺčkom a na oplátku vám takto krásne zapózujú na fotku, ako zapózovali našej Monike.

Maňuška Monika a nutrie pri Holíčskom zámku

Maňuška Monika a nutrie pri Holíčskom zámku

 

Tip od nás: Ak majú vaše deti rady zvieratká, skvelým spoločníkom na výlety im budú rozhodne naše maňušky zvieratká.

Zámocká kaviareň

Pri zámku sa nachádza Zámocká kaviareň, kde si môžete dať chutný koláčik, kávu a iné nápoje, či už vo vnútri alebo vonku na terase s výhľadom priamo na Holíčsky zámok. My sme s Monikou sedeli vo vnútri vzhľadom k počasiu, avšak určite odporúčame v prípade priaznivého počasia zvoliť terasu. 

Maňuška Monika v Zámockej kaviarni v Holíči

Maňuška Monika v Zámockej kaviarni v Holíči

Rozhľadňa a veterný mlyn pár metrov od seba

Na zalesnenom kopci Hrebeň nájdete hneď vedľa seba veterný mlyn a rozhľadňu. Rozhľadňa je vysoká cca 17 metrov. Vyhliadková plošina je vo výške 12 metrov a ponúka výhľady na mesto, blízke okolie a panorámu Bielych Karpát. Na vyhliadkovej veži sú nainštalované dva ďalekohľady, ktoré umožnia návštevníkom výhľady do okolia. 

Rozhľadňa Holíč a maňuška Monika

Veterný mlyn 

Veterný mlyn v Holíči je jediným zachovaným veterným mlynom na Slovensku. V letných mesiacoch si môžete individuálne obzrieť aj interiér tohto mlynu zadarmo. Veľkou výhodou je už spomínaná skutočnosť, že mlyn sa nachádza kúsok od rozhľadne, čiže na jednom mieste navštívite hneď dve zaujímavosti.

Veterný mlyn Holíč

Veterný mlyn Holíč a maňuška Monika

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 4 (3 hlasy)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !