Čo kúpiť trojročnému dieťaťu? Toto sú ideálne hračky! | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Čo kúpiť trojročnému dieťaťu? Toto sú ideálne hračky!

Čo kúpiť trojročnému dieťaťu? Toto sú ideálne hračky!
Čo kúpiť trojročnému dieťaťu? Toto sú ideálne hračky!
Fieldset
hopla
30. 8. 2022
0 komentárov

Potrebujete kúpiť darček trojročnému dieťaťu? Povedzme si pravdu, pre dieťa v tomto veku iný darček ako hračka snáď neexistuje. Čomu by sa potešilo viac? No vy iste chcete kúpiť hračku, ktoré neskončí zahodená kdesi v poličke. Chcete vybrať hračku, ktorá bude pre dieťa zábavná, no zároveň ho čosi naučí? Ste tu správne! Poradíme vám, akými zábavnými hračkami podporíte u dieťaťa rozvoj reči, či logického myslenia.

Sprievodca nákupom pre trojročné dieťa

Jednotlivé kategórie sme pre vás prehľadne zoradili. Vy si tak môžete vybrať oblasť, ktorá vás zaujíma najviac, resp. ktorú by ste u dieťaťa chceli podporiť. Samozrejme, tieto hračky nie sú určené výlučne pre trojročné deti. Potešia aj mladšie alebo staršie dieťa. Tak poďme spolu vyberať!

1. Z vedy a výskumu

Lupa obojsmerná s pavúkom

Myslíte, že dieťa v tomto veku sa o oblasť vedy a výskumu zaujímať nemôže? Ale samozrejme, že áno! Ak sú informácie podané hravou formou, dieťa jednoznačne zaujmú. Siahnite napríklad po detskej lupe s pavúkom. Obojsmerná lupa s pavúkom umožní dieťaťu pozorovať zblízka zväčšené predmety. Veľmi zaujímavý pre malých výskumníkov je aj ďalekohľad vreckový, ktorý podporí záujem vášho dieťaťa o prírodné prostredie. Ak máte doma malého milovníka zvierat, určite sa mu zapáčia hračky Lesné zvieratká, Zvieratká z farmy s mláďatkami a tiež Domčeky pre tieto zvieratká - z lesa a farmy, kde ich bude môcť logicky umiestniť podľa druhu zvierat.

Pozrite si našu ponuku vedeckých hračiek pre deti

 

2. Na rozvoj slovnej zásoby

Pošli správu

V tomto veku by ste mali dbať najmä na správny rozvoj slovnej zásoby. Ako inak, než hrou? Nechajte dieťa vyrozprávať vlastný príbeh s pomocou Maňušky a Maňušky – čarovné vankúšiky. Alebo skúste edukačné hry ako  Pexeso - prvé učenie a Krátke príbehy, kde má dieťa za úlohu rozprávať o obrázkoch.

 

Pozrite si našu ponuku hračiek na rozvoj slovnej zásoby

 

3. Pre rozvoj kreativity a umeleckej duše dieťaťa

Magická svetelná tabuľa JonEly

Malé deti mimoriadne obľubujú kreslenie. A už v tomto veku dokážete rozoznať, či má vaše dieťa talent, ktorý sa oplatí rozvíjať. Podporte ho v tvorení s pomocou Giotto BéBé voskoviek, Kreatívneho setu na modelovanie alebo zaujímavého Magického svetelného stola a Magickej svetelnej tabule na kreslenie.

 

Pozrite si našu ponuku kreatívnych potrieb pre deti

 

4. Podporte rozvoj jemnej motoriky dieťaťa

Prevlekací set Strom

Základné motorické zručnosti má dieťa v tomto veku zvládnuté. Vďaka rôznym hračkám však dokážete výrazne podporiť jeho jemnú motoriku. Poslúži napríklad Mozaika s kolíčkami na vkladanie a vytváranie obrazcov alebo Stavebnica Super - Bloky 32 ks s množstvom robustných a odolných kusov rôznych veľkostí, tvarov a farieb na rozvoj manuálnych a staviteľských zručností dieťaťa a podporu fantázie. Malí chlapci milujú detské Skrutky a matice. Rozvoj jemnej motoriky skvele podporí aj Stavebnica Buni Maxi Flexi s dielikmi v tvare zajačikov alebo Magnetická kresliaca tabuľa s predlohami.

 

Pozrite si našu ponuku hračiek na rozvoj jemnej motoriky

 

5. Zoznámte dieťa s tvarmi a farbami

Zrkadlová hra Geometrické tvary

V troch rokoch by sa dieťa malo zoznamovať so základnými tvarmi a farbami. Ako na to zaujímavou a modernou formou? Vyskúšajte LightPad – svetelnú podložku, spolu s edukačnými hrami Transparentné geometrické tvary a Transparentný tangram. Je to vynikajúci prostriedok na vizuálnu stimuláciu pre deti. Z klasickejších hračiek na učenie tvarov a farieb skúste Mozaiku super mini, Mozaiku základné farby, farebnú Magnetickú stavebnicu alebo Magnetické stavebné bloky Ainstein, ktoré okrem učenia tvarov a farieb dávajú obrovský priestor pre fantáziu a kreativitu dieťaťa.

 

Pozrite si našu ponuku vzdelávacích hračiek pre deti

 

6. Rozvoj logického myslenia

Montessori drevený labyrint Geometrické tvary

 

Zdá sa vám byť priskoro na rozvoj logického myslenia? Mýlite sa. Tento vek je na učenie dieťaťa priam ideálny, pretože dieťa doslova vstrebáva všetky informácie. S rozvojom logického myslenia začnite hravou formou, napríklad s hrami Puzzle – protiklady, Pexeso – prvé učenie, Drevené vkladacie puzzle – zvieratká alebo Drevená veža z geometrických tvarov, kde deti pomocou kariet s predlohami triedia diely podľa tvaru, farby, alebo stavajú dieliky na seba s ohľadom na vyváženie veže pričom zapájajú logické myslenie.

 

Pozrite si našu ponuku logických hračiek pre deti

 

Našli ste medzi týmito zaujímavými hračkami to pravé pre vaše trojročné dieťa? Veríme, že áno. A že aj vďaka správne zvolenej hračke dokážete výrazne podporiť logické myslenie, vyjadrovanie, či iné schopnosti dieťaťa.

 

Kompletná ponuka hračiek pre 3 ročné deti

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 4.3 (4 hlasy)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !