Ako zvládnuť horúčavy s deťmi? Tipy na letné aktivity | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Ako zvládnuť horúčavy s deťmi? Tipy na letné aktivity

Tipy na letné aktivity
Ako zvládnuť horúčavy s deťmi? Tipy na letné aktivity
Fieldset
hopla
21. 7. 2023
0 komentárov

Iste nechcete, aby vaše dieťa strávilo letné prázdniny vo vnútri, pred obrazovkou počítača alebo s mobilom v ruke. Deti by predsa mali spoznávať svet a čo najviac času tráviť vonku! Ako bezpečne prežiť letné horúčavy s deťmi a ako ich zabaviť vonku v prírode?

Zásady pre bezpečný pobyt vonku

V posledných rokoch sa letné teploty šplhajú vysoko nad 30°C. Takže ako zvládnuť horúčavy s deťmi, aby im letné slnko neuškodilo a zároveň trávili čo najviac času vonku? Stačí, ak budete dodržiavať zopár pravidiel:

  • Schovajte sa s deťmi v tieni.
  • Vždy majte pre deti pripravenú pokrývku hlavy.
  • Nezabúdajte na dostatočný pitný režim. Na pobyt vonku vezmite dostatok vody.
  • Detskú pleť chráňte opaľovacím krémom s vyšším SPF.
  • V lete deťom pripravujte ľahké jedlá ako šaláty, či dusené mäso so zeleninou.
  • Deti obliekajte do ľahkých vzdušných prírodných materiálov.

Ak sa posnažíte dodržiavať tieto zásady, určite zvládnete letné teploty v pohode. Už viete, ako zvládnuť horúčavy. Ako však v lete deti zabaviť?

Letné hry pre deti

Ak máte v záhrade bazén, o zábavu detí máte postarané. Nie každý však má možnosť tráviť s deťmi celé leto v bazéne. Sú ale mnohé iné alternatívy, ktoré vás veľa nebudú stáť a deti dokonale zabavia.

1. Piknik v tieni stromu

Vezmite dieťa do blízkeho parku alebo lesíka. Nájdite si vhodné miesto v tieni a môžete tu stráviť krásne popoludnie, napríklad čítaním kníh alebo hraním spoločenských hier. Prípadne so sebou vezmite aj puzzle alebo stavebnice a hrajte sa spolu vonku.

Puzzle pre deti

2. Kreslite na kamene

Nájdite si vonku ploské kamienky, na ktoré sa dá dobre kresliť. Vezmite so sebou dekoračné fixky na sklo, drevo a kamene, schovajte sa v tieni stromu a tvorte spolu v prírode.

Fixky na kamienky

3. Zahrajte si pohybové hry

Klasika, ktorá nikdy neomrzí. Večer, keď už nie je tak horúco, si vonku zahrajte badminton alebo si zahádžte do prenosného basketbalového koša. Prípadne pre deti usporiadajte súťaž v skákaní vo vreciach!

skákanie vo vreci

Pohybové aktivity

4. Spoznávajte prírodu

Hra môže dieťa veľa naučiť! Vyberte sa do lesa a vezmite so sebou lupu, nádobky na meranie hmyzu, či dokonca detský mikroskop. Pri týchto zaujímavých aktivitách ani nezbadáte, ako rýchlo vám ubehne deň.

Vzdelávacie hračky

5. Vyberte sa k vode

Nemáte nablízku letné kúpalisko alebo vodnú nádrž? Iste ale máte v blízkosti potôčik alebo aspoň malé prírodné jazierko. Dieťa sa nemusí kúpať. Stačí, ak sa osvieži namočením nožičiek. A môžete si púšťať lodičky, ktoré spolu vyrobíte z konárikov a trávy.

aktivity pre deti pri jazere

 

Ak máte vlastnú záhradu, môžete si s deťmi vypestovať bylinky či zeleninu v detskom skleníku, prenocovať v stane, či postaviť im domček na strome. Takéto spoločné chvíle umocňujú vzťah medzi rodičmi a deťmi. A môžete si byť istý, že deti na tieto letné zážitky nikdy nezabudnú.

Hračky do piesku

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !