Ako zabaviť deti na pieskovisku? 6 tipov | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Ako zabaviť deti na pieskovisku? 6 tipov

Ako zabaviť deti na pieskovisku? 6 tipov
Ako zabaviť deti na pieskovisku? 6 tipov
Fieldset
hopla
31. 5. 2024
0 komentárov

Pieskovisko je veľmi obľúbeným miestom všetkých detičiek. A niet sa čo čudovať! Je to totižto miesto, kde môžu slobodne tvoriť, budovať a hrať sa. A v prvom rade je to miesto plné zábavy a s obrovským priestorom pre rozvoj dieťaťa. A to všetko na čerstvom vzduchu! Poďme sa spoločne preto pozrieť na to, ako kreatívne sa dá využiť čas strávený na pieskovisku.

1. Pieskové umenie

Piesok je skvelý materiál na tvorenie prvých umeleckých diel vašich kreatívcov. Do piesku môžu deti kresliť obrázky pomocou prstov alebo paličiek alebo vytvárať rôzne 3D pieskové diela. Či už pomocou formičiek alebo bez nich. Fantázii sa medze nekladú. Pre lepšiu formovateľnosť piesku stačí pridať trošku vody, ktorú si dieťa môže priniesť napríklad aj v krhličke od nás. 

TIP od nás: Použitím viacerých formičiek môže dieťa vytvoriť rôzne originálne obrazce, ako môžete vidieť nižšie na obrázku.

Formičky do piesku

2. Stará dobrá klasika - pieskové hrady

Kto by nemal rád budovanie hradov z piesku? Dieťa môže vybudovať z piesku hrad presne taký, aký bude chcieť. Piesok totižto ponúka neobmedzené staviteľské možnosti. A čo viac, po postavení hradu stačí popustiť uzdu fatázii a rozprávanie príbehu o starobylom zámku sa môže začať.

3. Hľadanie pokladu

Táto hra je vhodnejšia, ak máte svoje vlastné pieskovisko na záhrade, no dá sa uskutočniť aj na verejnom pieskovisku. Zoberte zopár malých predmetov, či už hračiek, mušlí či kamienkov a zakopte ich do piesku. Deti ich potom môžu hľadať pomocou lopatiek a hrabličiek do piesku. Pre deti to bude dozaista veľká zábava a dobrodružstvo.

Dieťa na pieskovisku so sadou hračiek d piesku

Zobraziť hračky do piesku

4. Učenie sa tvarov, písmen a čísel

Využite s deťmi pieskovisko aj ako priestor na vzdelávanie. Uhlaďte pieskovú plochu pred vami a začnite na ňu písať prstom alebo paličkou postupne písmená, tvary alebo čísla. Učenie alebo trénovanie nových poznatkov v novom a neformálnom prostredí bude pre deti určite príjemnou zmenou a obzvláštnením.

5. Archeologické vykopávky

Premeňte pieskovisko na malé archeologické nálezisko. Zakopte fosílie dinosaurov (tie si môžete vyrobiť z našej samotvrdnúcej modelovacej hmoty podľa nášho návodu v tomto článku) a hopla do ich vykopávania. Táto aktivita deti naučí niečo o histórii a zároveň podporí ich trpezlivosť a záujem o bádanie.

6. Pieskové preteky

Pre deti, ktoré majú radi súťaženie, môžete pripraviť malé preteky v piesku. Vytvorte dráhu v piesku za pomoci nášho valca do piesku so stopou cesty, zoberte malé autíčka a hurá do pretekania!

Dieťa na pieskovisku s valcom do piesku

Ako sme sa spoločne presvedčili, pieskovisko je miesto so skutočne veľkým potenciálom pre zábavu a rozvoj detí. Treba však dbať na to, aby si deti po príchode z pieskoviska dôkladne umyli ruky a pri malých deťoch treba dohliadať, aby piesok nekonzumovali.

Nech už si vyberiete akúkoľvek aktivitu na pieskovisku alebo mimo neho, najdôležitejšie je, aby ste podporovali svoje deti v objavovani a tvorení a trávili spoločne čo najviac času. 
 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (2 hlasy)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !