Ako vybrať vhodný vianočný darček pre svoje dieťa? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Ako vybrať vhodný vianočný darček pre svoje dieťa?

Ako vybrať vhodný vianočný darček pre svoje dieťa?
Ako vybrať vhodný vianočný darček pre svoje dieťa?
Fieldset
hopla
11. 11. 2020
0 komentárov

Opäť sa blížia sviatky, ktoré sa spájajú s obdarovaním našich najbližších. Avšak špeciálne pre naše deti majú Vianoce to najväčšie čaro a my chceme vidieť ich rozžiarené očká pri rozbaľovaní darčekov. Asi najväčšiu radosť majú deti pochopiteľne z hračiek. Ale ako vybrať takú, ktorá bude viac ako len hračka?

Dôležité body pre správny výber hračky pre vaše dieťa

  1. Pamätajte, že hračky pomáhajú deťom učiť sa. A často sú hračky primárnym spôsobom, ako sa deti učia. Vyberte si hračky, ktoré podporujú tvorivosť a voľnú hru, rovnako ako také, ktoré učia viac „formálnych“ zručností, ako sú počítanie a gramotnosť.
  2. Vyberajte na základe toho, aká je variabilita možností hier s danou hračkou - pretože čím viac sa s ňou dá hrať, tým atraktívnejší je jej herný potenciál.
  3. Zvážte darčeky, ktoré môžu deti zdieľať s ostatnými deťmi, ako sú spoločenské hry alebo hlavolamy. Opäť budú užitočné na dlhšie časové obdobie a môžu zábavným spôsobom pomôcť budovať zdravé sebavedomie a súťaženie detí.
  4. Myslite na dieťa. Čo rado robí? Trávi čas radšej vonku alebo vnútri, s kamarátmi alebo osamote? Popremýšľajte, aký darček by mohol uspokojiť jeho záujem.
  5. Zvážte ich vek a úroveň vývoja. Najskôr skontrolujte štítok - väčšina hračiek prichádza s radami o vhodnosti veku. Po druhé, použite svoj vlastný úsudok. To, že vaše dieťa má tri roky, ešte nemusí nutne znamenať, že zvládne všetky činnosti, ktoré vo všeobecnosti prináležia vývojovému štádiu v danom veku.
  6. Podľa prieskumov sú jednoduché tradičné hračky lepšie ako elektronické hračky, ktoré majú mnohé deti na zozname želaní. Digitálne prostredie častokrát potláča tvorivosť a fantáziu dieťaťa. Keď sa deti hrajú s bežnými hračkami so svojimi rodičmi alebo inými deťmi, na rozdiel od elektroniky, učia sa zdieľať a čítať reč tela a spolupracovať - ​​veci, ktoré sa na obrazovkách a videohrách jednoducho nedajú dosiahnuť.

Perfektnými darčekmi sú práve vzdelávacie hračky, ktoré rozvíjajú intelektuálne a emocionálne schopnosti dieťaťa a zároveň sú zábavné. Stačí si len vybrať, aké oblasti vývoja svojho dieťaťa chcete danou hračkou podporiť.

Podpora motorických zručností a priestorovej orientácie dieťaťa

Za týmto účelom sú najvhodnejšou alternatívou stavebné bloky. Na výber je veľké množstvo stavebníc, ale vynikajúcimi stavebnými hračkami sú tie, ktoré je možné zostaviť v rôznych konfiguráciách a ktoré na to majú dostatok kusov. V našom eshope nájdete aj originálne magnetické stavebné bloky AINSTEIN, ktoré podporia kreativitu, jemnú motoriku a priestorovú orientáciu vášho dieťaťa a získajú si vás aj vaše detičky svojimi silnými magnetickými vlastnosťami.

Drevená stavebnica Rozprávkové mesto

Prejsť na stavebnice

Podpora kreativity u dieťaťa

Pri výbere kreatívnych hračiek hľadajte také, ktoré umožňujú dieťaťu vyjadriť svoje vlastné jedinečné nápady a ktoré je možné rôznymi spôsobmi použiť pre rôzne projekty. Patria sem najmä modelovacie hmoty, plastelíny, farby na textil, farbičky na zdobenie rôznych materiálov či celé kreatívne sety, v ktorých deti robia viacero kreatívnych činností.

Prejsť na kreatívne hračky

Rozvoj reči

Pre  rozvoj jazykových zručností a fantázie dieťaťa už od útleho veku sú skvelým pomocníkom maňušky, vďaka ktorým sa rozviaže jazyk každého dieťatka a budú skvelým plyšovým parťákom na všetky dobrodružstvá. Okrem maňušiek skvele rozvíjajú rečové schopnosti aj hry ako Krátke príbehy či Pošli správu, kde sa deti okrem iného učia aj koncepcii času.

Maňušky Living pupets zvieratká

Produkty na rozvoj reči

Podpora matematických zručností

Najlepší spôsob, ako deti zorientovať v problematike finančnej gramotnosti, je simulačná hra na obchodík. Deti simulujú kúpu a predaj a vďaka produktom ako je pokladňa s realisticky pôsobiacimi peniazmi sa skvele udomácnia aj v tejto oblasti. Deti si pri hre rozvíjajú takisto aj svoje matematické zručnosti. Skvelým pomocníkom na zorientovanie sa vo svete čísel je hra Raketa 10, ktorá zábavným spôsobom podporuje učenie sa základných matematických konceptov. S rozvojom matematických zručností skvele pomôžu aj Montessori set Učíme sa počítať a set Hravá matematika.

Montessori drevený set Učíme sa počítať

Hry podporujúce matematickú zručnosť

Toto bola len malá ukážka toho, na aké oblasti rozvoja môže byť vzdelávacia hračka zameraná. Pre obrovský výber edukačných hračiek spravte spolu s nami HOPLA do nášho eshopu.

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !