Ako sa hrať s maňuškami? Prinášame 7 skvelých spôsobov ich využitia | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Ako sa hrať s maňuškami? Prinášame 7 skvelých spôsobov ich využitia

Ako sa hrať s maňuškami? Prinášame 7 skvelých spôsobov ich využitia
Ako sa hrať s maňuškami? Prinášame 7 skvelých spôsobov ich využitia
Fieldset
hopla
6. 12. 2022
0 komentárov

Maňušky sú skutočne jedinečné hračky. Je s nimi obrovská zábava a rozvíjajú mnohé zručnosti u dieťaťa. A čo viac, zaručene sa stanú obľúbenou hračkou vášho dieťaťa! Prečo je tomu tak? Lebo maňušky okrem toho, že sú roztomilé a hebučké, ožívajú na ruke každého dieťaťa či dospelého a dávajú priestor pre fantáziu každému, kto si ich nasadí na ruku. Poďme sa spolu pozrieť na rôzne spôsoby využitia týchto skvelých hračiek.

Ako sa hrať s maňuškami?

Jednoducho! Stačí si maňušku nasadiť na ruku cez spodný alebo zadný otvor na maňuške a dajú sa do pohybu ústa, hlava maňušky, pri postavičkách aj ruky maňušiek a pri zvieratkách napríklad krídielka. Ešte k tomu všetkému štipka fantázie a obrovský zážitok z hry s maňuškou je na svete. Je už len na dieťati a na vás, ako sa rozhodnete hrať s bábkami a aké uplatnenie nájdu u vás doma. Prinášame vám niekoľko skvelých tipov.

1. Maňuška ako rozprávač príbehov a rozprávok

Prichádza večer a vaše dieťatko nie a nie do postieľky? V tom prípade skvele pomôže maňuška spolu s príbehom na dobrú noc. Akonáhle si maňušku nasadíte na ruku a začnete skrz ňu rozprávať rozprávkový príbeh, vaše dieťa bude dozaista nadšené. Maňuška dodá rozprávaniu príbehov na dobrú noc magické čaro a z rozprávania príbehov na dobrú noc spolu s maňuškou sa stane obľúbený večerný rituál, vďaka ktorému sa bude dieťa tešiť na túto časť dňa. Skvelým pomocníkom pri ukladaní detí do postele sú aj naše maňušky - čarovné vankúšiky. Je to vlastne vankúšik a maňuška 2v1. Pred spaním cez otvor na maňuške nasadíte vankúšik na ruku a môžete porozprávať dieťaťu rozprávku na dobrú noc. Následne dieťaťu poslúži ako hebučký vankúšik a ochranca pred nočnými morami.

Deti s maňuškami čarovné vankúšiky

2. Maňuška ako skvelý spoločník a kamarát pre dieťa

V prípade, že je dieťa jedináčik alebo mu chýba parťák na detské dobrodružstvá, skvelým riešením je práve bábka. Ideálne sú maňušky - postavičky, ktoré sa stanú skvelým kamarátom pre vaše dieťa. Takáto maňuška prirodzene u dieťaťa podnecuje fantáziu a záujem komunikovať - sociálne a komunikačné zručnosti tak prostredníctvom maňušiek podporíte aj u introvertných detičiek. 

Dievča s maňuškou dievčatko Marlenka

3. Maňuška ako náhrada za domáce zvieratko

Ak vaše dieťa túži po zvieratku a vy mu toto želanie z určitých dôvodov neviete splniť, skvelou náhradou sú práve naše maňušky - zvieratká. Zvieracie maňušky sú totižto lepším riešením ako klasické plyšové hračky, nakoľko keď si ich nasadí dieťa alebo dospelý na ruku, bábka ožíva a tým sa viac priblíži k živému zvieratku. A vďaka širokému výberu v našej ponuke môže byť ich novým domácim miláčikom aj také zvieratko, aké by v skutočnosti doma mať nemohli - napríklad jednorožec alebo dráčik.

Dievča s maňuškami

4. Maňuška ako výchovný poradca

Ďalší skvelý spôsob, ako využiť maňušku, je spraviť z nej "autoritu", ktorá detičkám bude vysvetľovať základy slušného správania, čo sa smie a čo nie či iné pravidlá. Pokiaľ totižto detičky nevenujú dostatok pozornosti vašim slovám, maňuška na ruke si ich pozornosť rozhodne získa. V tomto prípade treba však maňuške ponechať len túto funkciu, aby ju deti vnímali ako autoritu. 

5. Maňuška ako terapeut či dôverník pre dieťa

Prostredníctvom maňušky sa môžete s deťmi rozprávať aj o ich emóciách či skrytom strachu, o ktorom by sa s vami možno za normálnych okolností nepodelili. Teraz je tu však čarovná roztomilá maňuška, ktorej môžu povedať skutočne všetko.

6. Maňuška ako pomocník pri rozvoji reči dieťaťa

Bábky už len tým, že si ich nasadí dieťa alebo dospelý na ruku, prirodzene podnecujú deti k tomu, aby viac rozprávali. S maňuškami však viete aj cielene rozvíjať reč a slovnú zásobu dieťaťa. Ako na to? Stačí sa pýtať také otázky, ktoré budú smerovať konverzáciu k učeniu nových slov a rozširovaniu slovnej zásoby dieťaťa.

7. Maňuška ako skvelý pomocník pri učení cudzieho jazyka

Rovnako, ako vie bábka podporiť rozvoj slovnej zásoby v materinskom jazyku, takisto za pomoci maňušky viete podporiť rozvoj slovnej zásoby akéhokoľvek cudzieho jazyka. Prostredníctvom maňušky viete s deťmi zopakovať nové slovíčka, ktoré sa naučili z cudzieho jazyka či podnietiť dieťa, aby sa osmelilo rozprávať a viesť konverzáciu v cudzom jazyku. 

Nezáleží na tom, či dáva vaše dieťa prednosť maňuške v tvare postavičky, zvieratka alebo čarovným vankúšikom. V našej ponuke je totižto na výber obrovské množstvo krásnych maňušiek z každého druhu. Presvedčte sa sami.

Prejsť na maňušky
 

 

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !