Ako s dieťaťom úspešne zvládnuť prvú návštevu u lekára? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Ako s dieťaťom úspešne zvládnuť prvú návštevu u lekára?

Ako s dieťaťom úspešne zvládnuť prvú návštevu u lekára?
Ako s dieťaťom úspešne zvládnuť prvú návštevu u lekára?
Fieldset
hopla
4. 8. 2023
0 komentárov

Predstava o prvej návšteve u lekára môže byť pre dieťa stresujúca, nakoľko ide o neznámy zážitok. Preto pre vás, ako pre mamičku, je veľmi dôležité, aby ste svoje dieťa pripravili na túto skúsenosť. Nižšie uvedené tipy a rady vám určite pomôžu zvládnuť prvú návštevu u lekára s dieťaťom hravo a bez problémov.

1. Hovorte pred dieťaťom pozitívne o lekárovi

Už nejaký čas pred návštevou u lekára začnite hovoriť svojmu dieťaťu o tom, že lekári sú tí, ktorí mu pomáhajú bojovať proti chorobám, vírusom a ďalším nepriateľom zdravia. Pokojne môžete vykresliť lekára ako superhrdinu. A kto by sa nechcel stretnúť so skutočným superhrdinom?

2. Hrajte sa doma s dieťaťom na lekára

Zábavná hra na lekára výrazne zníži napätie u dieťaťa pred prvou návštevou u lekára. Dieťa si totižto lekársku návštevu spojí s pozitívnym zážitkom a zároveň simulácia hry na lekára pomôže dieťaťu pochopiť to, čo môže očakávať od skutočnej návštevy u lekára a negatívny pocit z neznámej skúsenosti je preč! So simuláciou hry na lekára skvele pomôže náš drevený set lekársky kufrík

Drevený set lekársky kufrík

3. Zvoľte vhodný čas na návštevu

Snažte sa zvoliť čas, keď bude dieťa odpočinuté a čo najmenej podráždené. Predchádzajúce krátke spánky, zmena prostredia alebo vyčerpávajúce aktivity by mohli dieťa v spojení s prvou návštevou u lekára rozrušiť ešte viac.

4. Knihy, hračky, obrázky...

Knihy, obrázky či napr. puzzle s lekárskou tematikou tiež skvele pomôžu dieťaťu priblížiť, čo ho na prvej návšteve u lekára čaká. Nasaďte si na ruku maňušku v lekárskom oblečení, ktorá veľmi rada a hravo dieťaťu priblíži celý proces lekárskej návštevy.

Puzzle lekár

5. Nezatajujte informácie

Buďte k deťom úprimní a zodpovedajte všetky otázky dieťaťa o návšteve lekára pravdivo. Nezatajujte mu žiadne informácie o tom, čo ho čaká, ale vyjadrite sa pozitívne, citlivo a podporujúco.

6. Hračka alebo obľúbená deka ako spoločník do čakárne

Na zmiernenie stresu môžete do čakárne dieťaťu priniesť obľúbenú hračku alebo deku. Táto maličkosť pomôže dieťaťu nadobudnúť pocit bezpečia.

7. Buďte vzorom a oporou

Vaša vlastná nálada a prístup majú veľký vplyv na to, ako sa bude dieťa ohľadom prvej návštevy u lekára cítiť. Pokúste sa byť kľudná, pozitívna a poskytnite dieťaťu podporu.

Prvá návšteva u lekára s dieťaťom

8. Pochváľte dieťa za jeho odvahu

Bez ohľadu na to, ako dieťa prvú návštevu u lekára zvládne, pochváľte ho za jeho statočnosť a snahu. Ak aj prvá návšteva nedopadla úplne podľa predstáv, uistite ho, že ďalšie stretnutie dopadne určite lepšie.

Pamätajte, že prvá návšteva u lekára môže byť pre dieťa stresujúca, ale vaša podpora a príprava môžu výrazne pomôcť zmierniť obavy. Držíme vám palce!
 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (2 hlasy)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !