Ako obliecť dieťa v lete? 6 tipov | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Ako obliecť dieťa v lete? 6 tipov

Ako obliecť dieťa v lete? 6 tipov
Ako obliecť dieťa v lete? 6 tipov
Fieldset
hopla
14. 6. 2024
0 komentárov

Letné počasie prirodzene láka deti von, no pre mamičky to znamená výzvu, ako obliecť dieťa tak, aby sa cítilo pohodlne a zároveň bolo dostatočne chránené pred slnkom. Výber správneho oblečenia pre deti počas horúcich dní je kľúčový z dôvodu, aby sa predišlo prehriatiu, spáleniu od slnka a ďalším nepríjemnostiam. Výber vhodného oblečenia pre deti v lete je teda rovnako dôležitý ako výber vhodného oblečenia v zime. Poďme sa preto spoločne pozrieť na zopár užitočných rád ohľadom tohto výberu.

1. Výber správnych materiálov

Materiál je jedných z najdôležitejších faktorov počas horúcich dní, preto rozhodne nepodceňujte jeho starostlivý výber. Uprednostňujte prírodné, priedušné materiály ako bavlna, ľan alebo bambus. Tieto materiály umožňujú pokožke dýchať a minimalizujú potenie, čím zvyšujú pohodlie dieťaťa.

Dieťa v letnom oblečení

2. Voľné a pohodlné strihy

V horúcich dňoch je dôležité, aby oblečenie nebolo príliš tesné a priliehavé. Voľné strihy umožňujú lepšiu cirkuláciu vzduchu, vďaka čomu sa stihne detské telíčko ochladzovať a vyhnete sa tak prípadnému prehriatiu organizmu. Okrem toho sa vo voľnom oblečení deti budú cítiť oveľa pohodlnejšie pri rôznych pohybových aktivitách vonku.

Pohybové aktivity pre deti

3. Ochrana pred slnkom

Klobúky so širokým okrajom alebo šiltovky s dlhým šiltom efektívne chránia tvár, krk a uši vášho dieťaťa pred UV žiarením. Nezabúdajte ani na ľahké oblečenie s dlhý rukávom, ktoré poskytuje dostatočnú ochranu pred slnečnými lúčmi, ale zároveň v ktorom deťom nebude príliš teplo.

Dieťa s prikrývkou hlavy

4. Svetlé farby

Svetlé farby ako biela, svetlo modrá alebo pastelové odtiene sú v lete najlepšie, pretože odrážajú slnečné lúče a absorbujú menej tepla. Naopak, tmavé farby teplo pohlcujú, čo môže viesť k prehriatiu. Navyše, svetlé oblečenie vyzerá skutočne sviežo a letne!

5. Nezabúdajte na funkčné a praktické doplnky

Slnečné okuliare s UV filtrom by mali byť neodmysliteľnou súčasťou každého pobytu na slnku. Počas pobytu na pláži sa vám určite budú hodiť aj ľahké šatky, ktoré poslúžia ako prikrývka pri odpočinku. Nezabúdajte ani na ľahký batoh na vodu a svieže občerstvenie.

Chlapec so slnečnými okuliarmi

6. Správna obuv je základ

Aby ste predišli prílišnému poteniu detských nožičiek, sandále s otvorenou špičkou alebo priedušné tenisky sú skvelou voľbou. Ubezpečte sa, že obuv vášho dieťaťa je dostatočne priedušná, no zároveň dostatočne pevná, aby poskytla dieťaťu dostatočnú oporu a pohodlie pri aktivitách vonku.

Dievča v letnej obuvi

Tipy na záver

  • pri dlhšom pobyte vonku zabezpečte, aby malo dieťa pravidelné prestávky v tieni,
  • vždy majte so sebou fľašu a ponúkajte dieťaťu vodu aj vtedy, keď nepociťuje smäd,
  • pri pobyte na slnku pravidelne sledujte teplotu a celkový stav dieťaťa,
  • užívajte si krásne slnečné počasie a priestor pre vonkajšie aktivity :))

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 3.9 (7 hlasy)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !