Ako naučiť deti základy prírodných vied jednoducho a hravo? | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Ako naučiť deti základy prírodných vied jednoducho a hravo?

Ako naučiť deti základy prírodných vied jednoducho a hravo?
Ako naučiť deti základy prírodných vied jednoducho a hravo?
Fieldset
hopla
11. 8. 2023
0 komentárov

V dnešnom dynamickom svete je dôležité pripraviť naše deti na úspešnú budúcnosť už od najútlejšieho veku. Jedným z kľúčových aspektov vzdelávania je základná znalosť prírodných vied, ako sú chémia, biológia a fyzika. Pre mamičky sme si preto pripravili niekoľko tipov, ako možno hravým spôsobom priblížiť deťom tieto vzrušujúce oblasti.

1. "Vedecké" experimenty vo vašej kuchyni

Využite každodenné situácie na vytvorenie jednoduchých experimentov v kuchyni. Napríklad, môžete ukázať deťom, ako ocot reaguje so sódou na pečenie a vytvára bublinky oxidu uhličitého. To deti nie len fascinuje, ale takisto im vysvetlí jednu zo základných chemických reakcií.

2. Pozorovanie prírody

Chémia, biológia a fyzika sa nachádzajú všade okolo nás. Počas prechádzok v prírode s deťmi preto pozorujte blízke či vzdialené okolie pomocou vreckového ďalekohľadu alebo skúmajte farby a tvar kvetov za pomoci lupy. Rozprávajte sa spolu o gravitácii, sile vetra či iných prírodných zákonoch.

Pozorovanie prírody s dieťaťom

3. Vedecké hračky a hry

Existuje množstvo vzdelávacích hier a hračiek zameraných na vedecké bádanie. V našom e-shope ich nájdete skutočne veľa. Poďme sa na niektoré z nich pozrieť bližšie.

Meteorologická stanica s 3 funkciami

Pomocou meteorologickej stanice získajú deti základné poznatky z oblasti meteorológie hravou formou. Malí objavitelia môžu pozorovať nasledujúce parametre: rýchlosť vetra (anemometer), teplotu vzduchu (teplomer) a zrážky (zrážkomer).  

Meteorologická stanica pre deti

Zobraziť meteorologickú stanicu

Príručný mikroskop s LED svetlom

Prenosný mikroskop s LED podsvietením ideálny do detských ručičiek od 3 rokov a jednoduchý na obsluhu. Mikroskop má zabudované 20 až 40-násobné zväčšenie a vďaka integrovanej LED žiarovke vidia malí bádatelia aj mikro detaily, ktoré nevidno voľným okom v normálnom prostredí.

Vedecká hračka príručný mikroskop s LED svetlom

Zobraziť príručný mikroskop

Stavebnica Solárna energia

Stavebnica Solárna energia umožňuje deťom zostaviť 10 rôznych pohyblivých modelovNa jej následné spojazdnenie nepotrebujete batérie, pretože stavebnica pracuje s energiou akumulovanou v solárnom paneli, ktorý je treba umiestniť na priame slnko.

Stavebnica Solárna energia

Zobraziť vedecké hračky 

4. Vyskúšajte si s deťmi rôzne pokusy a experimenty

Skúste si vytvoriť balónový motor, ktorý funguje na princípe reakcie medzi octom a sódou. Alebo vyskúšajte experiment Plaziaca dúha, ktorý nájdete v tomto článku. Pre deti to bude zaručene veľká zábava.

5. Podniknite s deťmi návštevu múzeí či vedeckých centier

Navštívte múzeá alebo vedecké centrá, kde môžu deti experimentovať a získavať nové poznatky v oblasti chémie, fyziky či iných prírodných vied. Skvelou voľbou je aj návšteva planetária či hvezdárne.

Učenie detí základom prírodných vied môže byť náročné, ale stojí za to. Najdôležitejšie je, aby sa deti pri učení cítili dobre a bavili sa. Kreativita a hravý prístup zo strany rodiča je preto kľúčom k záujmu detí o túto oblasť. A čo viac, spoločné objavovanie krás prírodných vied môže tiež posilniť väzbu s vašimi deťmi a vytvoriť nezabudnuteľné zážitky. S Hopla vám držíme palce a hurá do objavovania tajomstiev prírodných vied!

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !