7 praktických tipov, ako udržať poriadok v detskej izbe | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

7 praktických tipov, ako udržať poriadok v detskej izbe

7 praktických tipov, ako udržať poriadok v detskej izbe
7 praktických tipov, ako udržať poriadok v detskej izbe
Fieldset
hopla
2. 2. 2024
0 komentárov

Detská izba je priestor pre neobmedzenú detskú kreativitu a zábavné dobrodružstvá. Práve preto je prirodzené, že sa to občas celé vymkne spod kontroly a z detskej izby sa stane chaotické miesto s nahromadenými hračkami, knihami a ďalšími predmetmi. Chaos však nie je prospešný ako pre nás dospelých, rovnako tak aj pre deti a ich vzdelávanie a objavovanie hrou. Ako teda udržať poriadok v detskej izbe? S týmito praktickými tipmi to zvládnete hravo a užijete si čas s deťmi bez zbytočného stresu z neporiadku. 

1. Úložné boxy na hračky alebo aj hračky ako úložné boxy

Plastové alebo látkové koše sú skvelým pomocníkom na uskladnenie hračiek. Označte ich obrázkami alebo farebnými nálepkami, aby ste deťom uľahčili udržiavanie poriadku po každej hre. Zvieratká môžete po hre uskladniť v praktickom domčeku pre zvieratká z lesa a džungle, ktorý po rozložení slúži aj ako úložný box. Rovnako praktické je aj dopravné ihrisko, ktoré tiež po zložení poslúži ako praktický úložný priestor.

Domček pre zvieratká z lesa a džungle

Zobraziť domček pre zvieratká

2. Pri hračkách sa držte pravidla "kvalita je viac ako kvantita"

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako udržať poriadok v detskej izbe, je starostlivý výber hračiek. Pri nákupoch dajte prednosť hračkám s pridanou vzdelávacou hodnotou, ktoré sú užitočné pre rozvoj zručností vášho dieťaťa. 

3. Aj z hračiek deti "vyrastú"

Každá vzdelávacia hračka má odporúčané vekové rozmedzie, v ktorom je vhodná pre rozvoj dieťaťa. Akonáhle dieťa z hračiek a ich schopností vzdelávať vyrastie, neskladujte zbytočne tieto hračky a podarujte ich. Týmto spôsobom nielenže pravidelne uvoľníte miesto, ale takisto podporíte u detí zodpovedný prístup k veciam.

4. Steny - skvelý priestorový potenciál pre hračky

Miesto na podlahe skvele ušetríte otvorenými policami na stene alebo závesnými vreciami na hračky. Týmto spôsobom zároveň získate praktický spôsob ukladania napr. obľúbených drevených hračiek, ktoré budú mať svoje čestné výstavné miesto.

5. Vytvorte z upratovania denný rituál

Zahrňte udržiavanie poriadku do dennej rutiny. Napríklad, vždy pred spaním spolu poukladajte všetky hračky a knihy na svoje miesto. Týmto spôsobom sa nebude neporiadok znásobovať a deti sa naučia pravidelnosti.

6. Priestor pre kretivitu a umelecké diela

Pre malých umelcov vytvorte priestor, kde môžu tvoriť bez obáv. Vyhnete sa tak "kreatívnemu neporiadku" rozťahanému po celej detskej izbičke. Magická svetelná kresliaca tabuľa je skvelá pre tento účel. Deti môžu na túto tabuľu kresliť opakovane a čo viac, tabuľa má LED podsvietenie, ktoré z kreslenia urobí skutočne magickú činnosť!

Magická svetelná tabuľa na kreslenie pre deti

7. Nič nemusí byť dokonalé

..ani poriadok v detskej izbe. Nezabúdajte, že deti sú jednoducho deti. Snažte sa udržať poriadok v izbe, ale nebuďte príliš prísni. Dôležité je, aby udržiavanie poriadku bolo pre deti zábavné a vzdelávacie tak, ako sú naše hračky.

Veríme, že s týmito jednoduchými a praktickými tipmi udržíte poriadok v detskej izbe a vytvoríte spolu radostný a usporiadaný priestor pre rozvoj a oddych vašich detí. A ak máte nejaký ďalší užitočný tip pre udržanie poriadku v detskej izbičke, neváhajte ho napísať dolu do komentára!

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !