6 tipov pre detskú izbu plnú rozvoja | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

6 tipov pre detskú izbu plnú rozvoja

6 tipov pre detskú izbu plnú rozvoja
6 tipov pre detskú izbu plnú rozvoja
Fieldset
hopla
8. 12. 2023
0 komentárov

Detská izba je viac ako len miesto na spanie a hranie bez zmyslu. Je to miesto, kde sa začína cesta malých objaviteľov ku kreativite, sebavedomiu a rozvoju ich zručností. Preto je veľmi dôležité zariadiť detskú izbu takým spôsobom, aby podporila optimálny rozvoj a rast detičiek. Poďme sa preto pozrieť na zopár tipov, na ktoré by ste pri zariaďovaní detskej izby nemali zabudnúť.

1. Farebná harmónia pre emocionálnu stabilitu

Výber farieb do detskej izby môže mať výrazný vplyv na emocionálny rozvoj dieťaťa. Farebná harmónia, ktorá kombinuje pokojné tóny ako modrá a zelená, môže podporiť pokojný spánok a mentálnu pohodu dieťaťa. Jasné farby stimulujú kreativitu, práve preto by mali byť v izbe zahrnuté v kreatívnej zóne, nie však v tej oddychovej.

2. Kreatívny kútik pre rozvoj kreativity 

Detská izba by mala byť miestom, kde môžu deti naplno rozvíjať ich kreatívne zručnosti. Ideálne je preto v rámci detskej izby vytvoriť kreatívny kútik so stolom na kreslenie, tabuľami na kreslenie, farbami a ďalšími kreatívnymi potrebami ako priestor pre sebarealizáciu dieťaťa. Skvelou voľbou pre rozvoj kreativity a zároveň krásnou dekoráciou je naša magická svetelná tabuľa na kreslenie. Podporujte dieťa, aby v tomto svojom priestore experimentovalo s farbami - môže kresliť fixkami na textil, fixkami na kamienky, maľovať prstovými farbami, čím bude skvele rozvíjať svoje umelecké cítenie.

Magická svetelná tabuľa pre deti na kreslenie

zobraziť kreatívne potreby

3. Ergonomický nábytok pre správny fyzický vývin dieťaťa

Pri výbere nábytku určite nezabudnite na ergonómiu. Správny stôl a stolička by mali podporovať správnu polohu tela a správne sedenie dieťaťa. Dbajte na to, aby bol nábytok prispôsobený výške a veku dieťaťa, čím podporíte zdravý vývin chrbtice a svalstva.

4. Vzdelávací kútik

Vytvorte v rámci detskej izby špeciálny kútik pre vzdelávanie. Nie také obyčajné nudné vzdelávanie, ale vzdelávanie hrou! Umiestnite do tejto časti izbičky vzdelávacie hračky zamerané na rôzne oblasti rozvoja, ako hračky na rozvoj jemnej motoriky, hračky na rozvoj logického myslenia alebo vedecké hračky. A samozrejme knihy. Vyhradené miesto špeciálne pre vzdelávanie lepšie udrží deti koncentrované na jednotlivé vzdelávacie činnosti.

5. Kráľovstvo spánku

Zvoľte kvalitnú posteľ a oddajte sa pri zariaďovaní tejto zóny svojej fantázii. Nech je táto zóna pre dieťa príjemným miestom na relax. Skvelým pomocníkom pri zaspávaní vám dozaista budú naše čarovné vankúšiky, ktoré sú zároveň maňuškou, vďaka čomu môžete skrz ne rozprávať deťom rozprávky na dobrú noc a rozvíjať ich kreativitu. Rolu ochrancu pred nočnými morami na seba vďačne zoberie aj hociktorá z našich krásnych maňušiek.

6. Prírodné materiály ako záruka príjemného prostredia pre deti

Drevený nábytok, prírodné textílie a drevené hračky spájajú vnútorný priestor detskej izby s vonkajším prostredím, čo vytvára v izbe príjemnú atmosféru. 

Drevená veža so zvieratkami

zobraziť drevené hračky

Tak, a sme na konci našich tipov pre detskú izbu plnú rozvoja. A čo vy, aké prvky v izbe vášho dieťaťa pokladáte za najviac užitočné, čo sa týka rozvoja vašich detí? Napíšte nám dolu do komentára.

 

 

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !