5 vecí, ktoré na dovolenku s deťmi musíte zabaliť | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

5 vecí, ktoré na dovolenku s deťmi musíte zabaliť

5 vecí, ktoré na dovolenku s deťmi musíte zabaliť
5 vecí, ktoré na dovolenku s deťmi musíte zabaliť
Fieldset
hopla
1. 8. 2022
0 komentárov

Spomínate si ešte na časy, keď ste na dovolenku chodievali len s partiou priateľov? Do batoha ste si hodili niekoľko kusov oblečenia a mohli ste vyraziť. Ak už máte deti, balenie je o trošku zložitejšie. Niektoré veci proste nesmiete zabudnúť. Čo zbaliť na dovolenku s deťmi, aby im (ani vám) nič nechýbalo?

1. Doklady

Základná vec, bez ktorej do zahraničia určite nevycestujete, sú doklady. Pozor však, aby ste nezabudli na doklady detí. Okrem cestovného pasu vezmite aj kartičku poistenca. Samozrejmosťou sú cestovné lístky a tiež peniaze a platobné karty.

2. Lieky

Lieky, ktoré vy alebo vaše deti užívate pravidelne, si zobrať musíte. No čo si zbaliť na dovolenku navyše? Aké lieky by vaše deti mohli potrebovať? Určite lieky na zvýšenú teplotu. Vezmite si dva druhy s dvomi rozdielnymi účinnými látkami, aby ste ich mohli v prípade potreby striedať. Ďalej možno budete potrebovať lieky na bolesť, proti alergii, na hnačky, bolesti brucha, zvracanie a iné tráviace ťažkosti, ktoré sa môžu prejaviť najmä v exotických destináciách.

3. Vhodné oblečenie

Je jasné, že počasie neovplyvníte. Preto sa baľte tak, aby ste boli vy a vaše deti pripravení na všetko. Čo si zbaliť na dovolenku k moru? Predovšetkým plavky, pokrývky hlavy pre deti a ľahké a priedušné oblečenie. Deťom berte viac kusov, pretože je jasné, že sa ušpinia častejšie. Ak sa chystáte do chladnejšieho počasia, vezmite si so sebou viacero vrstiev oblečenia, pokojne aj pančušky a nepremokavé veci. Nezabudnite na spodné prádlo!

4. Hygiena

Všetko sa väčšinou dá kúpiť aj na mieste. No ako sa zbaliť na dovolenku, aby vám aspoň v prvých dňoch nič nechýbalo? Vezmite si hlavne zubnú kefku a pastu, mydlo, dezodorant a dezinfekciu na ruky. S týmto si prvý deň určite vystačíte a ďalšie hygienické potreby si môžete kúpiť priamo na mieste. Ak sa chystáte k moru, určite myslite na špeciálne opaľovacie krémy pre deti! Minimálne s SPF 50.

5.Niečo pre zábavu detí

Najmä dlhšia cesta s deťmi môže byť náročná. Vezmite teda aj niečo, čo deti počas cesty a na dovolenke zabaví. V prvom rade by to malo byť obľúbené plyšové zvieratko, ak ho vaše dieťa má. Ak cestujete k moru, oceníte aj hračky do piesku. Vieme, že na dovolenku nechcete ťahať celú detskú izbu. No aspoň taký základ by ste vziať mohli. Pribaľte aj farbičky, ceruzky alebo voskovky. Veľa miesta nezaberie ani plastelína a dieťa sa s ňou môže hrať aj v aute.

Pozrite si našu ponuku kreatívnych potrieb pre deti

Pre najmenších môžete zabaliť Mini mozaiku, kresliacu tabuľku, či magnetické tabuľky s tvarmi. Väčšie deti si zas v aute môžu zahrať Magnetické sudoku na cesty. Všetko sú to hračky, ktoré nezaberú veľa miesta a využiť sa dajú aj počas cesty na dovolenku.

Základné veci máte zbalené. Je ešte niečo, čo nezabudnúť na dovolenku? Ako sme už spomenuli, prakticky všetko si môžete kúpiť (samozrejme v závislosti od destinácie). No s vyššie spomínaným zoznamom a možno ešte s mobilným telefónom a malým občerstvením na cestu, si určite vystačíte.

Kompletná ponuka kreatívnych potrieb

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !