Zoznámte deti s jednotlivými povolaniami a profesiami jednoducho a hravo! | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Zoznámte deti s jednotlivými povolaniami a profesiami jednoducho a hravo!

Zoznámte deti s jednotlivými povolaniami a profesiami jednoducho a hravo!
Zoznámte deti s jednotlivými povolaniami a profesiami jednoducho a hravo!
Fieldset
hopla
14. 7. 2023
0 komentárov

Zoznámiť deti s rôznymi povolaniami a profesiami je dôležité pre ich celkový rozvoj, socializáciu a začlenenie do spoločnosti. Keď umožníte deťom spoznať rôzne povolania včas, pomôžete im vybudovať si silný základ pre ich budúcnosť. Pomocou jednoduchých aktivít a hračiek, ktoré uvádzame v článku nižšie, výpravu do hlbín povolaní a profesií zvládnete s deťmi určite hravo.

1. Hra na roly a jednotlivé povolania

Jedným zo skvelých spôsobov, ako deti zoznámiť s povolaniami, je prostredníctvom hry na roly. Vytvorte si doma spoločne herný priestor venovaný rôznym profesiám a povolaniam. Umiestnite do tohto herného kútika všetko, čo sa spája s jednotlivými povolaniami, či už oblečenie, autíčka či iné príslušenstvo a zahrajte sa spoločne na policajta, kuchára, učiteľa či lekára.

Dieťa pri hre s Magnetická hra Uhádni moje povolanie

Zobraziť magnetickú hru Uhádni moje povolanie

2. Návšteva miestnych podnikov

Vytvorte si spoločne plán návštev podnikov, kde deti môžu vidieť jednotlivé povolania v praxi. Pri návšteve lekára, kaderníka či v reštaurácii diskutujte s deťmi o náplni práce ľudí, ktorí tieto povolania vykonávajú. Prípadne požiadajte napr. milú pani kaderníčku, nech deťom sama priblíži jej povolanie. Môžete takisto spoločne navštíviť hasičskú stanicu a porozprávať sa s hasičmi o ich náplni práce. 

3. Povolania a hračky

Využite edukačné hračky, ktoré sú spojené s jednotlivými povolaniami. Vyskladajte si spoločne Puzzle Povolania 1 alebo Puzzle Povolania 2, a diskutujte následne s deťmi o povolaniach, ktoré z puzzle poskladali. Jednotlivé profesie skvele deťom priblížia aj ďalšie edukačné hračky, ako napr. drevený lekársky kufrík, drevený kozmetický kufrík či krásny predajný stánok.

Puzzle Povolania

Prejsť na hračky s profesiami

4. Návšteva knižnice a knižky o povolaniach

Navštívte spoločne s deťmi knižnicu vo vašom meste a požiadajte o knihy, ktoré deti zoznámia s rôznymi povolaniami. Existuje veľké množstvo detských kníh, ktoré hravým spôsobom opisujú jednotlivé profesie. Prečítajte si ich spolu s deťmi a následne diskutujte, čo deti zaujalo na jednotlivých profesiách.

5. "Čím chceš byť, keď vyrastieš?"

Keď už si dieťa vytvorí prehľad o povolaniach, môžete prejsť k diskusii o jeho vysnívanom povolaní. Alebo vyzvite dieťa, nech svoje vysnívané povolanie nakreslí. A možno vďaka tomu odhalíte výtvarné nadanie vášho dieťatka, ktoré sa jedného dňa môže stať jeho povolaním.

Edukatívna hra Môj obchod

 

Ohodnoťte tento článok
Priemerné: 5 (2 hlasy)
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !