Matematika hrou - tieto hry a hračky dieťaťu skvele pomôžu s rozvojom matematických zručností! | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Matematika hrou - tieto hry a hračky dieťaťu skvele pomôžu s rozvojom matematických zručností!

Matematika hrou - tieto hry a hračky dieťaťu skvele pomôžu s rozvojom matematických zručností!
Matematika hrou - tieto hry a hračky dieťaťu skvele pomôžu s rozvojom matematických zručností!
Fieldset

Matematika a rozvoj matematických zručností vôbec nemusí byť nuda či trápenie. Jedným z najefektívnejších spôsobov je urobiť z učenia matematiky zábavné dobrodružstvo. V článku vám preto prinášame tipy na zábavné hry, aktivity a edukačné hračky, s ktorými rozvoj matematických zručností u detí zvládnete skutočne hravo.

1. Matematické výzvy v každodennom živote

Využite každodenné situácie z bežného života na to, aby ste z nich vytvorili pre deti zábavné matematické výzvy. Napríklad, keď pečiete koláč, môžete ich poprosiť, aby vypočítali, koľko gramov múky či cukru je potrebné ešte pridať. Pri nakupovaní môžete deti požiadať, aby vám pomohli vypočítať celkovú cenu nákupu sčítaním jednotlivých položiek. Tieto aktivity pomáhajú deťom rozvíjať ich matematické zručnosti a zároveň im pomáhajú aplikovať matematiku v reálnom živote.

2. Užitočné edukačné hry a hračky

Hry a hračky deti jednoducho milujú! Stačí preto spojiť matematiku s hračkami a z nudnej či neobľúbenej činnosti sa zrazu stane zábava. Prinášame vám prehľad edukačných hračiek plný farieb a tvarov, s ktorými vaše dieťa nadobudne matematické zručnosti skutočne hravo.

Montessori set Učíme sa počítať

Pomôžte deťom vzbudiť záujem o matematiku, osvojiť si základné počítacie schopnosti a preskúmať koncept „viac“ a „menej“ so setom Učíme sa počítať. Drevené kocky majú na sebe maľované čísla aj iné obrázky, čo umožňuje počítať rôzne kategórie predmetov, napr. ovocie. Sú tu tiež matematické znamienka, rovnako ako bodky na hracích kockách a farebné počítacie tyčinky – týmito všetkými spôsobmi môže dieťa vyjadriť počet či učiť sa základným matematickým konceptom, ako je sčítanie a odčítanie. 
 

Dieťa pri hre s dreveným setom Učíme sa počítať

Zobraziť set Učíme sa počítať

Edukatívna hra Spájanie medvedíkov

V tejto hre dieťa spája farebné medvedíky na základe priložených predlôh a rozvíja svoje prvé matematické zručnosti. Tieto aktivity pomáhajú deťom naučiť sa čísla a rozvíjať triedenie podľa farieb, radenie, orientáciu v priestore a motorické zručnosti dieťaťa. Princíp hry je znázornený aj nižšie vo videu.

 

Prejsť na hru Spájanie medvedíkov

Montessori Hravá matematika

Sada sa skladá z hladkej drevenej dosky, ktorá má hore počítadlo a dole 3 obdĺžnikové drážky. V drážkach je umiestnených 10 červených kociek a 5 modrých kvádrov určených na učenie základov počítania. Postupujte podľa pokynov na doske a jednoducho drevené kvádre a kocky umiestnite do špeciálnych počítacích drážok. Táto hracia doska sa stane veľkým pomocníkom každého dieťaťa pri objavovaní ríše prvých výpočtov.
 

Dieťa s Montessori setom Hravá matematika

Montessori set Hravá matematika

Edukatívna hra Triedime geometrické tvary

Hra Triedime geometrické tvary obsahuje 5 základných geometrických tvarov: kruh, štvorec, trojuholník, obdĺžnik a šesťuholník, z ktorých každý má 2 veľkosti, 2 hrúbky a 3 farby. Táto edukatívna hra umožňuje deťom objavovať a triediť tvary, veľkosti a farby, čím ich oboznamuje so svetom geometrie. Princíp hry je lepšie priblížený nižšie vo videu.

 

Zobraziť hru Triedime geometrické tvary

Vyššie uvedené edukačné hračky a hry sú dôkazom, že matematiku sa deti môžu efektívne naučiť hravou formou aj bez priamych matematických príkladov. Implementujte matematiku do bežného života s dieťaťom - rozviniete tak jeho matematické zručnosti prirodzeným spôsobom a zároveň si užijete spoločné chvíle plné radosti a zábavy. 

Hračky pre hravé učenie matematiky

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !