Kreatívna tvorba s deťmi - vytvorte si spolu fosílie dinosaurov! | Hopla

Hračky podľa typu

Podľa veku

Podľa značky

Darčekové poukážky

Akcie a novinky

Kreatívna tvorba s deťmi - vytvorte si spolu fosílie dinosaurov!

Sada figúrok dinosaurov
Kreatívna tvorba s deťmi - vytvorte si spolu fosílie dinosaurov!
Fieldset
hopla
12. 5. 2020
0 komentárov

Jedným z najzaujímavejších objavov pre deti sú fosílie, ktoré nám pomohli dozvedieť sa o dinosauroch. Hranie s figúrkami dinosaura je zábavný spôsob, ako nechať prudko stúpať fantáziu detí (aj dospelých). Využite figúrky dinosaura a samotvrdnúce zmesi na vytvorenie vlastných fosílií!

Pomôcky, ktoré potrebujeme na vytvorenie vlastných fosílnych výtvorov:

sada figúrok dinosaurov

Postup pri tvorbe fosílií dinosaurov:

  1. Nachystajte si modelovaciu samotvrdnúcu hmotu - vytvorte z nej guličky a následne ploché placky, do ktorých ľahko urobíte odtlačky čohokoľvek.
  2. Teraz je čas urobiť odtlačky pomocou figúrok dinosaurov. Položte dinosaura na bok a zatlačte ho do pripravenej placky zo samotvrdnúcej hmoty.  Opatrne vyberte figúrku. Z modelovacej hmoty môžete vytvarovať aj kosti jednoduchého tvaru alebo čokoľvek iné - fantázii sa medze nekladú!
  3. Nechajte fosílie dinosaurov vyrobené z našej modelovacej hmoty DAS stvrdnúť na vzduchu ideálne cez noc.
  4. Akonáhle fosílie stvrdnú, môžete sa pustiť do zdobenia a maľovania ideálne zemitými farbami, aby odrážali miesto, kde sa našli fosílie.

Vytvor si fosílie dinosaurov - tvorba odtlačkov

Tipy na aktivity s fosíliami:

Predstierajte, že ste vedci

Zahrabte jednotlivé fosílie do piesku. Pripravte mapu, ktorá označuje, kde sa skamenené dinosaury a ich odtlačky nachádzajú. Následne s vaším bádateľom jednotlivé fosílie vykopte a diskutujte o každom odtlačku.

Fosílna zhoda

Skúste opätovne zladiť každý odtlačok so správnou figúrkou dinosaura. Umiestnením dinosaurov do správneho odtlačku trénujete s dieťaťom jeho logické myslenie a schopnosť spájať súvislosti.

O tom, že sú dinosaury pre deti obrovským lákadlom, netreba pochybovať. A ak sa spoja s fosíliami, dokonalá hračka je na svete! Vlastné skameneliny dinosaurov môžete mať aj doma. Ako to? Stačí, ak pre svoje dieťa vyberiete túto kreatívnu sadu na výrobu dinosaurích fosílií, ktorá obsahuje dinosaury rôznych druhov a farieb. Sme si istí, že poteší každého malého bádateľa. 

Sada figúrok dinosaurov

Kompletná ponuka kreatívnych potrieb pre deti

 

Ohodnoťte tento článok
No votes yet
Autor: hopla
O mne:
Sme tím odborne školených ľudí, ktorý sa rozhodol po pozitívnych ohlasoch zo strany škôlok a škôl posunúť naše skúsenosti ohľadom vzdelávania a výchovy dieťaťa s cieľom rozvoja jeho zručností aj smerom k vám. K rodičom, ktorým záleží na vzdelávaní dieťaťa už od útleho veku. K deťom - bádateľom, ktoré neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Pridať nový komentár

Zdielajte tento článok

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podľa noriem EÚ !

V ČOM SME VÝNIMOČNÍ?

Poradenstvo, inovatívnosť a široký výber edukatívnych hračiek !

Rýchle dodanie

Doručíme Vám balík i do 24 hodín, kdekoľvek na Slovensku !